• Înalta Curte din Marea Britanie a decis vineri că prințul Harry, ducele de Sussex, a fost victima pirateriei telefonice din partea Mirror Group Newspapers.
  • Ducele de Sussex a primit 140.600 de lire sterline ca despăgubiri.
  • Într-o declarație citită de avocatul său după pronunțarea sentinței, Harry a spus că este „fericit că a câștigat acest caz”.

Înalta Curte din Marea Britanie a decis vineri că prințul Harry, ducele de Sussex, a fost victima pirateriei telefonice din partea Mirror Group Newspapers (MGN), editorul tabloidului Daily Mirror. El

Judecătorul care a prezidat procesul de la Înalta Curte din Marea Britanie, judecătorul Timothy Fancourt, a declarat într-un comunicat că i-a acordat lui Harry această sumă „modestă”, deoarece cazul a arătat că Mirror Group „a jucat doar un rol mic în tot ceea ce a suferit ducele” și „nu a fost responsabil pentru toate activitățile ilegale îndreptate împotriva ducelui și că o bună parte din comportamentul opresiv al presei față de duce de-a lungul anilor nu a fost deloc ilegal”, scrie CBS.

Judecătorul a declarat că a constatat că doar 15 din cele 33 de articole care au fost analizate în acest caz au fost produsul pirateriei telefonice sau al altor activități ilegale de colectare de informații.

Recomandări

6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII

Într-o declarație citită de avocatul său după pronunțarea sentinței, Harry a spus că este „fericit că a câștigat acest caz”.

„Fac un apel respectuos la autorități, la autoritatea de reglementare financiară, la poliție să își facă datoria și să investigheze aducerea de acuzații împotriva Daily Mirror Group”, a spus Harry în declarația sa.

În iunie, prințul Harry a devenit cel mai înalt membru al familiei regale care a luat vreodată cuvântul într-un proces din Marea Britanie, depunând mărturie timp de două zile în acest caz.

Citește și