• Ediţia olandeză dă din greşeală numele persoanei care a suscitat acuzaţii de rasism care i-au îndepărtat şi mai mult pe Harry şi Meghan de restul familiei.
  • Prinţul Charles, în prezent rege, a negat zvonurile care i-au atribuit această întrebare.
  • Prinţul William a dat asigurări că „familia nu este cu adevărat rasistă”.

Acuzații de rasism ies din nou la iveală în cadrul Familiei Regale Britanice. Acestea vin în contextul în care o traducere a unei cărți sugerează că regele Charles și Catherine, prințesa de Wales, ar fi fost cei care au discutat despre culoarea pielii fiului lui Meghan Markle și al prințului Harry, înainte de nașterea acestuia.

Afirmația a fost făcută într-o traducere a cărții Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival”, care a fost retrasă rapid de către editori, ulterior declarând că numele au apărut din greșeală. Vineri, practic toate ziarele și posturile de televiziune britanice au dezvăluit aceste nume.

Versiunea olandeză a unei noi cărţi despre familia Windsor a fost retrasă de la vânzare deoarece, potrivit unor informaţii de presă, cartea a dezvăluit accidental cine dintre membrii Familiei Regale şi-a exprimat îngrijorarea privind culoarea pielii viitorului copil al lui Harry şi Meghan.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În 2021, Meghan Markle a declarat pentru Oprah că au existat preocupări și conversații” în cadrul familiei regale cu privire la cât de închisă va fi pielea fiului ei și al prințului Harry. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze, însă autorul cărții, Omid Scobie, a apărut la BBC și a declarat că nu au fost date nume și nu știe cum au apărut acolo.

Citește și