• Statuia Mica Sirenă din Copenhaga a fost desfigurată cu un steag rusesc pictat pe baza sa.
  • Unul dintre cele mai notabile repere ale Danemarcei și atracție turistică de top a fost atacat în cursul zilei de joi (2 martie), iar poliția a numit acest lucru ,,un caz de vandalism” .
  • Dungile roșii, albe și albastre au fost pictate pe piatra pe care se află eroina lui Hans Christian Andersen.

Statuia Micii Sirene din Copenhaga a fost vandalizată, în noaptea de miercuri spre joi, pe soclul monumentului fiind picat un steag rusesc.

Monumentul care o reprezintă pe eroina unei povești de Hans Christian Andersen este un simbol cunoscut al capitalei daneze. Drapelul alb-albastru-roșu a fost pictat pe soclu, probabil ca semn de susținere față de Rusia, care a invadat Ucraina în urmă cu un an și ocupă teritorii din această țară, potrivit Reuters.

Poliția daneză a anunțat că a deschis o anchetă asupra incidentului, dar nu a menționat niciun indiciu.

Statuia de bronz – amplasată din 1913 pe o alee destul de izolată – a mai fost ținta unor atacuri și cu alte ocazii. În 1964, capul Micii Sirene a fost tăiat și originalul nu a mai fost găsit. În 1998 a avut loc o nouă decapitare, dar fragmentul a fost ulterior restituit. În 2003, monumentul a fost vizat de o explozie. De mai multe ori, statuia a fost vopsită sau marcată cu diverse mesaje.