• Deputatul USR Bogdan Rodeanu: ,,USR a vrut reforma sistemului pentru eliminarea furtului. Iar sistemul a reacţionat: căutau asasini ca să-şi protejeze afacerile şi să rămâna cuplaţi la banul public”.
  • El face referire la stenogramele din dosarul Drulă vs Rădoi de la Metrorex, apărute în spaţiul public.
  • Aşa arată corupţia de la Metroul din Bucureşti, susţinută politic” , a scris pe Facebook Bogdan Rodeanu.

USR a vrut reforma sistemului pentru eliminarea furtului, iar sistemul a reacţionat: căutau asasini ca să-şi protejeze afacerile şi să rămâna cuplaţi la banul public”, scrie pe Facebook deputatul Bogdan Rodeanu: „Nu le merge”.

USR cu reforma, sistemul cu rakeţii. USR a vrut reforma sistemului pentru eliminarea furtului. Iar sistemul a reacţionat: căutau asasini ca să-şi protejeze afacerile şi să rămâna cuplaţi la banul public”, scrie pe Facebook deputatul Bogdan Rodeanu.

El face referire la stenogramele din dosarul Drulă vs Rădoi de la Metrorex, apărute în spaţiul public.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Aşa arată corupţia de la Metroul din Bucureşti, susţinută politic. Cu asta se confruntă oricine vrea să facă reformă reală în România. «Hai pe ei». «Cât dreaq costă nişte racheţi d-ăia ucraineni?». «Hai naiba să punem preţ pe capetele lor». «5.000 de angajaţi, dacă donează fiecare 1.000 lei facem vreun milion de euro. Şi luăm ceva de calitate». «Punem preţ pe 2 capete. Drulă şi directorul… şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace». Pe 24 martie 2021, cu două zile înaintea grevei generale, acelaşi salariat postează pe grupul WhatsApp următorul mesaj: «Dacă şi dă afară şi taie şi din bani… trebuie să îi omorâm… la propriu». Sindicatul lui Rădoi, fost senator PSD, a vrut să angajeze criminali plătiţi ca să îl lichideze pe Cătălin Drulă, pe atunci ministru al Transporturilor şi pe directorul Metrorex. Doar pentru că Drulă nu îi mai lăsa să fure. Au pregătit şi o grevă, chipurile «spontană» , ca să-i întoarcă pe bucureşteni împotriva lui Cătălin Drulă. Şi toate astea pe mână cu politicul: Rădoi a înscris angajaţii Metrorex în partidul lui Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 şi i-au dat lui Piedone, primarul sectorului 5 jumătate din spaţiile comerciale, în schimbul menţinerii dughenelor care făceau bani pentru Rădoi şi clica lui. Acesta este sistemul corupt pe care USR luptă să-l elimine. De aceea am fost scoşi de la guvernare, de aceea, peste tot unde avem primari, forţele corupte se aliază împotriva noastră şi, de aceea, ei ar vrea să dispărem din viaţa politică. Nu le merge.”, conchide Rodeanu.

Sindicaliştii de la metrou discutau anul trecut, pe WhatsApp, mai multe strategii, în contextul disputei dintre Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor. Pe lângă varianta declanşării unor proteste care să pară spontane unul dintre ei invocând şi varianta apelării la serviciile unor racheţi. „Punem preț pe două capete: Drulă și Ştefan Paraschiv. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi, altfel, nu se mai poate. Ajungem la disperare”-Cristian Cozonac, unul dintre angajaţii apropiaţi de Ion Rădoi, conform acestora, rechizitoriul din dosarul penal în care Ion Rădoi este trimis în judecată pentru şantaj.

Acelaşi sindicalist mai propunea ca fiecare angajat de la metroul bucureştean să doneze câte 1.000 de lei, astfel încât să se strângă suma de 1 milion de euro pentru plata racheţilor, scrie G4Media.ro