• Ceea ce se întâmplă în jurul mesei este legat în mod fundamental de situația de pe câmpul de luptă”, a spus Stoltenberg.
  • Luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat recent recucerit orașul Herson.
  • Stoltenberg a declarat că depinde de Ucraina să decidă când și cum dorește să negocieze cu Rusia pentru a pune capăt războiului.

Ucraina este cea care trebuie să decidă ce termeni sunt acceptați pentru negocieri care să pună capăt războiului pe care Rusia îl duce împotriva țării, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizând că puterea Moscovei nu trebuie subestimată în ciuda recentelor succese ale Kievului pe câmpul de luptă.

Anterior, luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat recent recucerit orașul Herson din sudul țării, în ceea ce a marcat al treilea eșec major al președintelui rus Vladimir Putin de la începutul războiului în februarie.

Nu ar trebui să facem greșeala de a subestima Rusia. Forțele armate ruse păstrează capacități semnificative, precum și un număr mare de trupe”, a declarat Stoltenberg în timpul unei conferințe de presă comune cu oficiali guvernamentali olandezi la Haga. Următoarele luni vor fi dificile. Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă. Așa că trebuie să ne menținem cursul”, a spus el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ca un ecou al comentariilor secretarului de stat american Antony Blinken din weekend, Stoltenberg a declarat că depinde de Ucraina să decidă când și cum dorește să negocieze cu Rusia pentru a pune capăt războiului.

Ei plătesc acum cel mai mare preț în ceea ce privește pierderile de vieți omenești și daunele aduse țării. Așa că este la latitudinea Ucrainei să decidă ce fel de condiții sunt acceptabile pentru ei”, a spus el.

Ceea ce se întâmplă în jurul mesei este legat în mod fundamental de situația de pe câmpul de luptă”, a spus Stoltenberg. Așadar, ceea ce ar trebui să facem este să sprijinim Ucraina și să le întărim mâna, astfel încât la un moment dat să poată exista negocieri în care Ucraina să prevaleze ca națiune suverană independentă în Europa”, a adăugat el.