• Jens Stoltenberg a declarat că este prea devreme să se pronunțe asupra discuțiilor dintre Varșovia și Berlin privind trimiterea sistemelor de apărare antiaeriană Patriot din Germania în Ucraina.

  • Secretarul general al NATO a adăugat că „este important să înțelegem că nu este vorba doar de livrarea de noi sisteme, ci și de a ne asigura că sistemele care sunt livrate pot funcționa” , inclusiv că au suficientă muniție, piese de schimb și întreținere.

  • Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a îndemnat Germania să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot „cât mai curând” posibil.

    Recomandări

    CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
    ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
    CE SECRETE ASCUNDE CHINA
    CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
    FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
    „NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este prea devreme să se pronunțe asupra discuțiilor dintre Varșovia și Berlin privind trimiterea sistemelor de apărare antiaeriană Patriot din Germania în Ucraina, potrvit Reuters.

Suntem cu toții de acord cu privire la nevoia urgentă de a ajuta Ucraina, inclusiv cu sisteme de apărare antiaeriană” , a declarat Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz.

Cu toate acestea, a adăugat secretarul general al NATO, „este important să înțelegem că nu este vorba doar de livrarea de noi sisteme, ci și de a ne asigura că sistemele care sunt livrate pot funcționa” , inclusiv că au suficientă muniție, piese de schimb și întreținere.

Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a îndemnat Germania să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot cât mai curând” posibil.

Comentariile lui Kuleba vin după ce ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a declarat săptămâna trecută că Berlinul ar trebui să trimită sisteme de apărare antiaeriană cu rachete Patriot direct Ucrainei, mai degrabă decât Poloniei.