- Au fost deschise 47 de centre de vaccinare, dar, de Revelion, campania s-a oprit
- Raul Pătrașcu spune că are nevoie de 500.000 de lei pentru 6 luni de funcționare
- Lipsa legislației nu permite decontarea cheltuielilor cu vaccinarea prin CJAS
Avem vaccin anti-COVID, avem și strategie națională. Chiar și centre de vaccinare. Pe hârtie, totul arată perfect. Ți-au spus-o în repetate rânduri Arafat, Gheorghiță, Cîțu, Iohannis și mulți alții. Toți au fost foarte optimiști, încă de la început.
Nicolae Ciucă, fost premier interimar, 22 decembrie TVR: „Sunt toate etapele, toate liniile și toate protocoalele și procedurile stabilite.”
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, 27 decembrie: „Suntem în plan, avem toate centrele pregătite.”
Florin Cîțu, premier, 26 decembrie: „Sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct.”
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, 25 decembrie: „Cadrul legislativ, în momentul de față este finalizat.”
În realitate, e un haos total. Nu știm câți medici vor să se vaccineze. Platforma de programări on-line dă erori. Campania a început cu o pauză de trei zile. Iar cei care își doresc vaccinul, nu știu când le vine rândul.
Advertisment
Raul Pătrașcu îți spune cum stă treaba la Spitalul Județean Timișoara, al cărui manager este. El a început vaccinarea personalului medical, dar, nu a primit niciun ban pentru asta. Are nevoie de aproape 100.000 de lei pe lună. Pentru seringi, dezinfectați, servicii de curățenie și multe altele.
Raul Pătrașcu, manager – SCJUT: „Am avea nevoie de un cadru legislativ, astfel încât să acoperim aceste costuri, pentru că ele sunt foarte, foarte greu de suportat din surse proprii. Nu este un serviciu reglementat pentru a fi decontat de către unitățile sanitare. Vaccinarea poate fi decontată de către medicii de familie și de către DSP.”
Recomandări
Partenerii noștri