• Nu toate cartierele au fost afectate în mod egal.
  • Administrația municipală se ocupă de colectarea gunoiului în jumătate din cele 20 de arondismente ale Parisului.
  • Contractorii privați sunt responsabili pentru celelalte 10.

Grevele masive din Paris împotriva reformei pensiilor din această săptămână afectează serviciile de colectare a deșeurilor din Paris, cu mormane de gunoaie pe multe dintre străzile în mod normal pitorești ale orașului, inclusiv pe cele aflate la câțiva pași de monumente precum Turnul Eiffel și Arcul de Triumf.

Începând de sâmbătă, aproximativ 4.400 de tone de gunoi așteptau să fie colectate, a declarat o purtătoare de cuvânt a primăriei din Paris. Purtătoarea de cuvânt a spus că problema este un blocaj la incineratoarele de gunoi cauzat de greve. Astfel, camioanele de gunoi nu au putut să ridice deșeurile în mare parte din oraș, deoarece nu au unde să le depoziteze.

Serviciile municipale, cum ar fi colectarea gunoiului din Paris, au fost afectate încă de marți, când, în urma grevelor, zborurile și trenurile au fost anulate și întârziate, rafinăriile de petrol au fost blocate, școlile au fost închise și mii de oameni au rămas fără electricitate. Capitala Franței a fost cea mai afectată, aproape 60% dintre profesorii din școlile primare au ieșit în stradă, iar metroul local a fost forțat să întrerupă serviciul în toate orele, cu excepția celor mai aglomerate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Proteste masive au fost organizate în mod regulat în toată Franța începând cu 19 ianuarie, peste un milion de persoane ieșind în mai multe rânduri în stradă pentru a-și exprima opoziția față de planul guvernului de a crește vârsta oficială de pensionare pentru majoritatea lucrătorilor, ca parte a reformelor sistemului guvernamental de pensii, unul dintre cele mai generoase din Europa.

Guvernul președintelui Emmanuel Macron susține că modificările sunt necesare pentru a asigura stabilitatea financiară a sistemului. Acumularea de gunoaie în Paris a stârnit îngrijorări legate de sănătate în rândul parizienilor și al politicienilor locali. Primarul arondismentului 17, Geoffroy Boulard, a declarat într-un interviu acordat postului BFMTV, afiliat CNN, că i-a cerut primarului Parisului, Anne Hidalgo, să angajeze un furnizor privat de servicii pentru a interveni.

Nu putem aștepta”, a spus el. Este o chestiune de sănătate publică”. Boulard a spus că este îngrijorat și de proliferarea șobolanilor și a rozătoarelor, precum și de imaginea Parisului. Un alt primar local, Jean-Pierre Lecoq, din arondismentul 6, i-a cerut lui Hidalgo să intervină într-o scrisoare deschisă pe care a publicat-o pe Twitter.