• În SUA, în prima tranșă, vor fi livrate 150.000 de doze de vaccin Pfizer anit-COVID
  • Până la finalul săptămânii vor fi livrate 6,4 milioane de fiole cu vaccin
  • Cel mai recent studiu arată că 63% dintre americani acceptă vaccinul

Începe vaccinarea împotriva COVID și în SUA. Primele doze sunt deja pe drum. În total Phizer va livra 100 de milioane de doze. Însă, Guvernul american ia în calcul să contracteze și altele.

În prima tranșă 150.000 de fiole vor fi livrate în toate statele, dar nu și în toate centrele de vaccinare. Doar în 145 din cele 636. Alte 390.000 de flacoane vor ajunge mâine, iar până la finalul săptămânii vor fi livrate 6,4 milioane de fiole cu vaccin. Asta înseamnă peste 30 de milioane de doze.

Vaccinul se administrează doar celor de peste 16 ani, însă curând va fi disponibil și pentru copii. Asta spune șeful FDA, care a anunțat că acum se fac studii și pentru copii. A evitat să dea mai multe detalii și un termen.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cel mai recent studiu arată că 63% dintre americani acceptă vaccinul. Dar, șeful campaniei de vaccinare din SUA crede că procentul va crește, pentru că sunt tot mai multe date disponibile. Tot el spune că imunizarea in masa inseamna ca 75-80% dintre americani să primeasca vaccinul, și spera ca aceasta imunizare sa fie atinsă în mai-iunie.