• Aerul toxic a ucis mai mulți oameni în India în 2019 decât în ​​2017, conform studiilor publicate marți.
  • 1,67 milioane de decese din India sunt cauzate de poluare în 2019.
  • Principalele orașe ale Indiei, New Delhi, Kolkata și Mumbai, se află pe lista celor mai poluate 20 de orașe din lume.

Aerul toxic a ucis mai mulți oameni în India în 2019 decât în ​​2017, a declarat The Lancet într-un raport distribuit de guvern marți și citat de Reuters. 1,67 milioane de decese, reprezentând 18% din toate decesele înregistrate în India, anul trecut, sunt cauzate de poluare.

India, ale cărei orașe sunt în topul listelor globale de poluare, se confruntă anual cu probleme grave, din cauza calității proaste a aerului, care a fost legată de 1,24 milioane, sau 12,5% din totalul deceselor din acest studiu, pentru aunl 2017.

Studiul a constatat că poluarea a dus la apariția de boli pulmonare obstructive cronice, infecții respiratorii, cancer pulmonar, boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet, tulburări neonatale și cataractă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

New Delhi, cea mai poluată capitală din lume, ale cărei ceruri iarnă sunt adesea ascunse de aerul său murdar, a înregistrat cel mai mare succes economic pe cap de locuitor, a spus jurnalul.

Decesele din 2019 au dus la o pierdere totală de 36,8 miliarde de dolari, sau 1,36% din produsul intern brut (PIB) al Indiei, statele sărace și populate din Uttar Pradesh și Bihar suferind cea mai mare pierdere economică ca procent din PIB-ul lor.

Deși rata mortalității cauzată de poluarea aerului în gospodării a scăzut cu 64,2% din 1990 până în 2019, totuși, poluarea cu particule ambientale s-a dublat, a spus The Lancet.

„Îmbunătățirile calității aerului în India în timpul perioadei de blocare COVID-19 și creșterea sa din nou odată cu reducerea restricțiilor, oferă indicii interesante cu privire la măsura reducerii poluării aerului care este posibilă cu o activitate umană redusă”, mai notează studiul.

Guvernul a declarat că India va trebui să investească mai mult în programe de control al poluării specifice statului, dacă ar atinge obiectivul său de a deveni o economie de 5 trilioane de dolari până în 2024, de la aproximativ 2,9 trilioane de dolari cât înregistrează acum.

Cele trei orașe principale ale Indiei, New Delhi, Kolkata și Mumbai, se aflau pe lista celor mai poluate 20 de orașe din lume, a raportat marți compania elvețiană de tehnologie a calității aerului IQAir.