- Militanții împotriva sărăciei spun de mult timp că acordarea de bani cash e modalitatea cea mai eficientă.
- În cadrul experimentului social vor fi recrutați 360 de oameni fără adăpost din Anglia și Țara Galilor.
- Jumătate din aceștia vor continua să primească ajutor de la organizațiile caritabile.
Cercetătorii efectuează primele studii științifice majore din Regatul Unit pentru a stabili dacă acordarea de bani persoanelor fără adăpost este o modalitate mai eficientă de reducere a sărăciei decât formele tradiționale de ajutor, potrivit The Guardian.
Advertisment
Militanții împotriva sărăciei spun de mult timp că acordarea de bani cash e modalitatea cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor de a ajuta oamenii, dar majoritatea studiilor au examinat până acum scheme de acest tip doar din țările în curs de dezvoltare.
În cadrul experimentului social vor fi recrutați 360 de oameni fără adăpost din Anglia și Țara Galilor. Jumătate din aceștia vor continua să primească ajutor de la organizațiile caritabile. Cealaltă jumătate va primi ajutor suplimentar de la Greater Change, care le va plăti oamenilor bani cash pentru chirie, datorii restante, echipamente de lucru, mobilier sau haine noi.
Recomandări
„Ceea ce încercăm să înțelegem sunt condițiile limită pentru transferurile de numerar. Cand funcţionează? Pentru cine funcţionează? Care sunt sumele pe care trebuie să le oferi oamenilor pentru ca totul să funcționeze?”, a declarat profesorul Michael Sanders, care conduce unitatea experimentală a KCL.
Studii la scară mică au avut loc în Marea Britanie, cum ar fi o schemă a Fundației Joseph Rowntree în 2012, care a ajutat 12 persoane care traversează greu, dar Sanders a spus că acestea sunt considerate primele studii la scară largă. Pe lângă studiul cu Greater Change, cercetătorii KCL lucrează la alte patru studii similare. În ultimii șase ani, Greater Change a ajutat în jur de 1.300 de persoane care adorm și alte persoane fără adăpost din Londra și Essex.
„În medie, fiecare persoană pe care o ajutăm economisește în jur de 35.000 de lire sterline [în cheltuieli publice]”, a spus Jonathan Tan, co-fondatorul organizației de caritate. Aproximativ jumătate dintre clienții lor au fost implicați în sistemul de justiție penală.
Cifrele guvernamentale arată că 13% dintre deținuți devin fără adăpost după eliberare, expunându-i un risc mai mare de recidivă. Unii i-au spus pentru Observer că au recidivat pentru a se întoarce la închisoare – rata de recidivă în Anglia și Țara Galilor a fost de 33,2% în 2022 pentru infractorii eliberați din arest sau care au început o hotărâre judecătorească.
Citește și
- REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
- Putin a spus că Oreshnik este de neoprit, dar Ucraina îl contrazice. Zelenski: „Sistemele de apărare aeriană pot contracara racheta rusească”
- Mesajul lui Nicolae Ciucă, după EXIT-POLL: „Este un exerciţiu de democraţie. După ce avem rezultatele finale vom lua şi o decizie”
Partenerii noștri