• Persoanele care consumă concentrații mai mari de THC sunt mai expuse riscului de a avea probleme de dependență și de sănătate mintală.
  • Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie a constatat o creștere de 76% a numărului de persoane care intră în tratament pentru dependența de canabis.
  • Într-un gram de canabis pe bază de plante, concentrațiile de THC au crescut cu aproximativ 2,9 miligrame în fiecare an, potrivit unui alt studiu.

Consumul de canabis a crescut la nivel mondial în ultimele decenii și este legat de creșterea numărului de persoane care devin dependente de marijuana, potrivit unui nou studiu publicat în Lancet Psychiatry.

Potrivit CNN, persoanele care consumă concentrații mai mari de tetrahidrocannabinol, sau THC, sunt mai expuse riscului de a avea probleme de dependență și de sănătate mintală, au constatat autorii studiului.

Pentru cercetare, oamenii de știință au stabilit o ,,unitate standard de THC” ca fiind de 5 miligrame, care produce o intoxicație ușoară pentru consumatorii neobisnuiți. Produsele cu putere redusă au între 5 și 10 miligrame pe gram de THC, au precizat cercetătorii.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Unul dintre studiile de cea mai înaltă calitate incluse în publicația noastră a constatat că utilizarea canabisului de mare concentrație, în comparație cu cel de concentrație scăzută, a fost legată de un risc de patru ori mai mare de dependență„, a declarat Tom Freeman, doctor în științe, autorul principal al studiului și director al Grupului de dependență și sănătate mintală de la Universitatea Bath din Marea Britanie.

Freeman și colegii săi au analizat 20 de studii care au inclus rapoarte privind anxietatea, depresia, psihoza și tulburarea de consum de canabis, sau dependența de marijuana.

În SUA 3 din 10 persoane care consumă marijuana au tulburări de consum

În general, consumul de canabis cu putere mai mare a fost legat de un risc mai mare de tulburare de consum de canabis, în comparație cu consumul de canabis cu putere mai mică.

În ultimul deceniu, Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie a constatat o creștere de 76% a numărului de persoane care intră în tratament pentru dependența de canabis. În Statele Unite, aproximativ 3 din 10 persoane care consumă marijuana au tulburări de consum de canabis, potrivit CDC.

Mai mult, un raport al ONU a constatat că, în ultimele două decenii, ,,proporția persoanelor care solicită tratament pentru dependența de canabis a crescut în toate regiunile lumii, cu excepția Africii„, a declarat Freeman.

Într-un gram de canabis pe bază de plante, concentrațiile de THC au crescut cu aproximativ 2,9 miligrame în fiecare an, potrivit unui alt studiu. În rășina de canabis folosită pentru a face extracte și concentrații, nivelurile de THC au crescut cu aproximativ 5,7 miligrame în fiecare an între 1975 și 2017.

Produsele cu potență mare furnizează o doză mai mare de THC

Este posibil ca un consumator să nu știe despre potența produsului său sau ce înseamnă potența, a spus Freeman. Cei care cumpără dintr-un magazin în care marijuana este vândută în mod legal ar putea fi capabili să analizeze eticheta produsului, dar cei care cumpără canabis în mod ilegal ,,ar putea să nu aibă acces la informații fiabile despre potența produsului pe care îl folosesc„, a spus el.

Deși oamenii pot încerca să ajusteze cantitatea pe care o consumă ,,adăugând mai puțin canabis în joint sau inhalând mai puțin adânc„, a spus Freeman, s-ar putea ca acest lucru să nu funcționeze atât de bine pe cât au intenționat. Produsele cu potență mare furnizează în continuare o doză mai mare de THC decât cele cu potență mică, a precizat el.

În cadrul analizei s-a constatat, de asemenea, că un joint mai puternic a fost legat de mai multe cazuri de psihoză asociată cu marijuana. Aceasta ar putea însemna o ,,pierdere a contactului cu realitatea„, inclusiv iluzii și auzirea vocilor.

Dar asocierea cu anxietatea și depresia a fost variată în cadrul studiilor, ,,ceea ce înseamnă că impactul este neclar pentru aceste alte rezultate privind sănătatea mintală„, a spus Freeman.