• Departamentul de Stat al SUA a stabilit că cinci unități de securitate israeliene au comis încălcări grave ale drepturilor omului înainte de izbucnirea războiului cu Hamas în Gaza.
  • Washingtonul este principalul susținător militar al Israelului, furnizându-i arme și sisteme de apărare în valoare de 3,8 miliarde de dolari pe an.
  • Se presupune că toate incidentele au avut loc în Cisiordania și în Ierusalim în ultimii ani.

Departamentul de Stat al SUA a stabilit că cinci unități de securitate israeliene au comis încălcări grave ale drepturilor omului înainte de izbucnirea războiului cu Hamas în Gaza. SUA încă decide dacă va restricționa asistența militară pentru una dintre aceste unități în conformitate cu legislația americană.

Celelalte patru „au remediat efectiv aceste încălcări”, a declarat luni purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, fără a detalia aceste acțiuni de remediere.

Washingtonul este principalul susținător militar al Israelului, furnizându-i arme și sisteme de apărare în valoare de 3,8 miliarde de dolari pe an, scrie BBC.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
LA UN SWIPE DISTANȚĂ

Anunțul este prima hotărâre de acest fel luată de guvernul american pentru o unitate israeliană.

Departamentul neagă afirmațiile potrivit cărora ar fi cedat sub presiune politică, continuând să acorde asistență militară unității, deși nu a menționat dacă a existat sau nu vreo responsabilitate în acest caz.

Se presupune că toate incidentele au avut loc în Cisiordania și în Ierusalim în ultimii ani.

Citește și