• Consilierul pe probleme de securitate națională Jake Sullivan a declarat duminică presei americane că „vor fi mai mulți pași”.
  • Statele Unite răspund astfel la moartea a trei soldați în urma unui atac cu drone inamice asupra unei baze militare din Iordania, săptămâna trecută.
  • SUA acuză Teheranul că și-a pus „amprentele” pe atac și a declarat că drona era de fabricație iraniană.

Casa Albă a avertizat că atacurile sale aeriene asupra unor ținte susținute de Iran în Irak și Siria reprezintă doar „începutul, nu sfârșitul” răspunsului său față de Iran.

Consilierul pe probleme de securitate națională Jake Sullivan a declarat duminică presei americane că „vor fi mai mulți pași”, scrie BBC.

Statele Unite răspund astfel la moartea a trei soldați în urma unui atac cu drone inamice asupra unei baze militare din Iordania, săptămâna trecută.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
V. NULAND RUPE TĂCEREA
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR

Deși Iranul neagă implicarea, filiala sa, Rezistența Islamică din Irak, și-a asumat responsabilitatea.

SUA acuză Teheranul că și-a pus „amprentele” pe atac și a declarat că drona era de fabricație iraniană.

Într-o scrisoare adresată duminică Congresului – pe care, conform legii, trebuie să o trimită în termen de 48 de ore de la o acțiune militară – președintele Joe Biden a declarat că loviturile de represalii de vineri au vizat instalații folosite de forțele armate iraniene – Corpul Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) – și de grupări de miliție legate de IRGC.

Se crede că IRGC a înarmat, finanțat și antrenat Rezistența Islamică din Irak.

Citește și