• Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională afirmă că bombele furnizate de SUA au fost folosite împotriva pozițiilor militare rusești.
  • „Am primit un feedback inițial din partea ucrainenilor și le folosesc destul de eficient”, a declarat John Kirby.
  • Kirby a mai spus că bombele cu dispersie furnizate de SUA au un impact asupra formațiunilor defensive rusești.

Controversatele muniții cu dispersie furnizate de Statele Unite sunt folosite în mod eficient” de forțele ucrainene în contraofensiva lor împotriva invaziei Rusiei, a declarat un înalt oficial al apărării de la Washington, informează Al Jazeera.

Am primit un feedback inițial din partea ucrainenilor și le folosesc destul de eficient”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, reporterilor. Le folosesc în mod corespunzător, le folosesc în mod eficient”, a spus Kirby, adăugând că detalii suplimentare ar putea fi obținute de la Ucraina.

Kirby a mai spus că bombele cu dispersie furnizate de SUA – care sunt interzise de peste 120 de țări – au un impact asupra formațiunilor defensive rusești și asupra manevrelor forțelor rusești. Citând o sursă ucraineană anonimă, ziarul Washington Post a relatat joi că forțele Kievului folosesc muniții cu dispersie împotriva pozițiilor rusești bine fortificate care au încetinit ofensiva de vară a Ucrainei”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Potrivit Washington Post, pozițiile rusești de pe linia frontului din estul și sudul Ucrainei, care au reușit să încetinească contraofensiva ucraineană, au fost dens minate cu mine antitanc și antipersonal și fire de declanșare în zone” cu o adâncime cuprinsă între 4,8 km și 16 km. Munițiile cu dispersie sunt folosite pentru a sparge” tranșeele rusești, a declarat pentru ziar un oficial militar ucrainean.

SUA și Ucraina au fost criticate pe scară largă pentru furnizarea și utilizarea munițiilor cu dispersie pe câmpul de luptă, care au fost interzise de multe țări din cauza riscurilor pe termen lung pe care le prezintă pentru civili.

Citește și