• Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi seara bugetul Departamentului Apărării care cuprinde și proiectul de lege privind securitatea Mării Negre.
  • Andrei Muraru: România este cea mai pregătită pentru a găzdui un comandament multinațional.
  • Rutele românești de transport sunt cele mai ieftine, cele mai sigure și cele mai scurte, spune Andrei Muraru, ambasador al României în SUA.

Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi seara bugetul Departamentului Apărării care cuprinde și proiectul de lege privind securitatea Mării Negre.

O versiune asemănătoare a fost deja aprobată și în Camera Reprezentanţilor, urmând să aibă loc o mediere a celor două camere ale Congresului pentru varianta finală a legii.

Andrei Muraru, ambasador al României în SUA, spune că motivul declasator al acestei propuneri este agresiunea brutală, neprovocată și ilegală în Ucraina.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Legea vorbește despre un comandament multinațional de trei stele care să înglobeze efortul de pregătire și reziliență. Vedem că România este cea mai pregătită pentru a găzdui acest comandament, având în vedere că avem o mare bază militară americană pe țărmul Mării Negre.”

„Se vorbește despre un plan pentru a promova o mai mare libertate de navigație și a permite o mai mare securitate și acces Economic la Marea Neagră. Rutele românești de transport sunt cele mai ieftine, cele mai sigure și cele mai scurte.”

„Se vorbește despre o strategie de stimulare a dialogului experții Statelor Unite și statele de la Marea Neagră pentru expansiune economică pentru investiții străine directe. În acest caz termenul este de 360 de zile de la promulgarea legii”, a spus Andrei Muraru, la Aleph News.

Citește și :