• MApN: tancurile Abrams costă 1 miliard dolari și nu 2.5 miliarde cât a anunțat SUA.
  • România primește vineri a doua aeronavă Hercules C-130H, din SUA.
  • Forțele pentru Operații Speciale române au recepționat joi primele 33 blindate de tip JLTV.

Ministerul Apărării Naționale a salutat notificarea Congresului SUA cu privire la vânzarea către România a 54 de tancuri Abrams și precizează că acestea nu vor costa 2,5 miliarde dolari, cât a apărut în documentul Departamentului de Stat, ci doar un miliard de dolari. Instituția militară a anunțat, de asemenea, că România primește astăzi din SUA a doua aeronavă Hercules C-130H, după ce joi a recepționat primele 33 de vehicule blindate pentru Forţele pentru Operaţii Speciale.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de tancuri de luptă principale Abrams către România pentru o sumă estimată la 2,53 miliarde de dolari, potrivit unui anunţ al Pentagonului. Congresul trebuie acum să ratifice acordul de vânzare, scrie Mediafax.

Această tranzacţie „va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale SUA prin îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO”, a precizat într-un comunicat Agenţia de Cooperare pentru Securitate şi Apărare (DSCA), responsabilă de vânzările de arme în străinătate.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Citește și