• SUA au făcut primul pas pentru recunoașterea genocidului Rusiei.
  • Volodimir Zelenski a lăudat joi demersul unui grup bi-partizan de senatori americani, care a prezentat un proiect de rezoluție prin care recunoaște războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid al poporului ucrainean.
  • Zelenski a subliniat faptul că, rezoluția a fost lansată la scurt timp după discursul Primei Doamne
    a Ucrainei în fața Congresului Statelor Unite.

SUA au făcut primul pas pentru recunoașterea genocidului Rusiei. Volodimir Zelenski a lăudat joi demersul unui grup bi-partizan de senatori americani, care a prezentat un proiect de rezoluție prin care recunoaște războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid al poporului ucrainean.

Zelenski a subliniat faptul că, rezoluția a fost lansată la scurt timp după discursul Primei Doamne a Ucrainei în fața Congresului Statelor Unite.

În urmă cu câteva luni, grupul nostru de experți prezidat de Yermak și (Michael) McFaul a sugerat recunoașterea acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid. Și iată primul rezultat real al vizitei primei doamne a Ucrainei în SUA, senatorii Risch, Cardin, Wicker, Blumenthal, Portman, Shaheen și Graham au prezentat un proiect de rezoluție privind recunoașterea acțiunilor Rusiei în Ucraina drept genocid.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Prima doamnă a Ucrainei aflată în vizită la Washington, a cerut Statelor Unite să trimită mai multe sisteme de apărare în țara sa. În discursul adresat politicienilor americani ea a spus că la fel ca multe mame ucrainene, tânjește la un sentiment de normalitate și își dorește să le poată oferi copiilor speranță în viitor.

Ajutați-ne să oprim această teroare împotriva ucrainenilor. Și aceasta va fi marea noastră victorie comună în numele vieții, al libertății și al căutării fericirii pentru fiecare persoană, pentru fiecare familie. Aceasta este ceea ce cer eu și ceea ce cere soțul meu, nu ca un cuplu prezidențial, ci ca părinți și copii ai părinților lor. Pentru că ne dorim ca fiecare tată și fiecare mamă să poată spune copilului lor: du-te la culcare liniștit, nu vor mai fi atacuri aeriene, nu vor mai fi atacuri cu rachete, spune prima doamnă a Ucrainei.