• Statele Unite au impus noi sancțiuni împotriva a 10 entități navale rusești ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva porturilor ucrainene, potrivit Departamentului de Stat american.
  • Printre entitățile vizate se numără companii implicate în diverse aspecte ale capacităților navale ale Rusiei, precum producătorul de baterii Rigel și Elektropribor, un institut de cercetare.
  • Rigel aprovizionează marina rusă de peste 15 ani, în timp ce Elektropribor produce sisteme de navigație pentru navele militare rusești.

Administrația președintelui american Joe Biden a aplicat noi sancțiuni împotriva a 10 entități navale rusești după operațiunile rusești împotriva porturilor ucrainene, a anunțat joi secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit Kyiv Independent.

Ne-am angajat să impunem consecințe severe suplimentare președintelui Putin și celor care îl susțin pentru războiul lipsit de scrupule al Rusiei împotriva Ucrainei. În urma operațiunilor navale rusești împotriva porturilor ucrainene, inclusiv a celor care furnizează alimente și cereale atât de necesare lumii, Statele Unite impun astăzi sancțiuni împotriva entităților navale rusești  , a declarat Blinken.

Printre entitățile sancționate se numără companii care produc diferite aspecte pentru capacitățile navale ale Rusiei. Una dintre companiile sancționate este o companie producătoare de baterii, Rigel, care a fost furnizor al marinei rusești timp de peste 15 ani, a declarat Departamentul de Stat al SUA. De asemenea, a fost sancționat și un institut central de cercetare științifică, Elektropribor, care produce un sistem de navigație pentru navele de luptă rusești.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Statele Unite rămân hotărâte să folosească toate măsurile adecvate pentru a descuraja atacurile Rusiei asupra Ucrainei – indiferent dacă aceste atacuri sunt din aer, de pe uscat sau de pe mare. Aceste măsuri de responsabilizare subliniază un mesaj simplu: Kremlinul trebuie să pună capăt campaniei sale brutale împotriva Ucrainei” , a declarat Blinken.