SUA impune sancțiuni împotriva entităților navale rusești

Administrația președintelui american Joe Biden a aplicat noi sancțiuni împotriva a 10 entități navale rusești după operațiunile rusești împotriva porturilor ucrainene, a anunțat joi secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit Kyiv Independent.

Ne-am angajat să impunem consecințe severe suplimentare președintelui Putin și celor care îl susțin pentru războiul lipsit de scrupule al Rusiei împotriva Ucrainei. În urma operațiunilor navale rusești împotriva porturilor ucrainene, inclusiv a celor care furnizează alimente și cereale atât de necesare lumii, Statele Unite impun astăzi sancțiuni împotriva entităților navale rusești  , a declarat Blinken.

Printre entitățile sancționate se numără companii care produc diferite aspecte pentru capacitățile navale ale Rusiei. Una dintre companiile sancționate este o companie producătoare de baterii, Rigel, care a fost furnizor al marinei rusești timp de peste 15 ani, a declarat Departamentul de Stat al SUA. De asemenea, a fost sancționat și un institut central de cercetare științifică, Elektropribor, care produce un sistem de navigație pentru navele de luptă rusești.

Statele Unite rămân hotărâte să folosească toate măsurile adecvate pentru a descuraja atacurile Rusiei asupra Ucrainei – indiferent dacă aceste atacuri sunt din aer, de pe uscat sau de pe mare. Aceste măsuri de responsabilizare subliniază un mesaj simplu: Kremlinul trebuie să pună capăt campaniei sale brutale împotriva Ucrainei” , a declarat Blinken.

Exit mobile version