• Susținătorii lui Donald Trump ar putea să protesteze din nou la Washington DC.
  • Protestele sunt așteptate începând de duminică și până la depunerea jurământului lui Joe Biden, de miercuri.
  • Mii de trupe ale Gărzii Naționale au fost dislocate la Washington.

Autoritățile de stat au consolidat securitatea în acest weekend, înainte de ceremonia de depunere a jurământului democratului Joe Biden pe 20 ianuarie și din cauza îngrijorării cu privire la potențiale proteste armate duminică, notează Deutsche Welle.

Autoritățile speră să evite repetarea violenței mortale din Capitoliu, provocate de către susținătorii președintelui Donald Trump, pe 6 ianuarie.

Cu avertismentul Biroului Federal de Investigații (FBI) cu privire la potențiale violențe la toate instituțiile de stat, guvernatorii din toată țara au declarat stare de urgență și au închis capitoliile pentru public.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Forumurile online de extremă dreaptă au cerut duminică „un marș armat pe toate capitoliile de stat”, a informat presa americană.

Donald Trump a declarat că nu va participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Președintele Trump continuă să lanseze acuzații nefondate de fraudă electorală și a spus că nu va participa la inaugurarea lui Biden.

Miercuri, Camera Reprezentanților l-a acuzat pe președintele aflat pe picior de plecare pentru „insurecția” de la Capitoliu, care a ucis cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție.

Demonstrațiile pro-Trump ar putea avea loc în toate capitalele statului începând de duminică. Aranjamente de securitate extinse ar putea fi văzute de la Atlanta, Georgia până la Sacramento, California pe tot parcursul săptămânii.

Principala țintă a protestelor ar putea fi capitala țării, unde Biden va fi inaugurat miercuri ca al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Mii de trupe ale Gărzii Naționale, trimise la Washington

Mii de trupe ale Gărzii Naționale au fost dislocate la Washington, forțele de securitate blocând străzile din centrul orașului cu bariere de beton.

Rapoartele de informații spun că insurgenții înarmați ar putea încerca să plaseze dispozitive explozive la așa-numitele „ținte moi”.

Autoritățile au avertizat, de asemenea, că extremiștii armați pro-Trump, care s-ar putea să aibă explozibil, reprezintă o amenințare atât pentru Washington, cât și pentru capitalele de stat în săptămâna viitoare.