• Trump, care a spus deja că nu va participa la inaugurarea președintelui ales Joe Biden.
  • El planifică un eveniment ceremonial de adio la Joint Base Andrews.
  • Sursele au subliniat că planul s-ar putea schimba.

Președintele Donald Trump intenționează acum să părăsească Washingtonul în dimineața Zilei de Inaugurare, miercurea viitoare, după ce a luat în considerare o plecare marți, au declarat vineri două surse familiare cu această chestiune, notează Reuters.

Nu se știe clar dacă Trump va vorbi miercuri.

El planifică un eveniment ceremonial de adio la Joint Base Andrews, baza din afara Washingtonului, unde are sediul Air Force One, au spus sursele.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Trump va zbura apoi spre Palm Beach, Florida, pentru a-și începe post-președinția la clubul său Mar-a-Lago, au declarat surse pentru Reuters. Este foarte probabil ca Trump să ajungă în Florida înainte ca Biden să fie inaugurat, miercuri la prânz.

Câțiva asistenți ai Casei Albe intenționează să lucreze pentru Trump în Palm Beach, în contextul în care fostul magnat imobiliar lucrează la păstrarea influenței sale în Partidul Republican.

Unii consilieri l-au îndemnat pe președinte să-l găzduiască pe Biden pentru o întâlnire la Casa Albă înainte de Ziua Inaugurării, dar nu a existat niciun semn că Trump ar fi dispus să facă acest lucru, a spus un oficial al administrației.

Trump, singurul președinte din istoria SUA care a fost pus sub acuzare de două ori, intenționează să emită mai multe grațieri înainte de a pleca, potrivit unor surse care au adăugat că a avut în vedere opțiunea fără precedent de a se ierta.

Trump a încercat să elimine o condamnare în Senat cu privire la articolele de punere sub acuzare care se bazează pe asaltul din 6 ianuarie al Capitoliului SUA, de către susținătorii săi.

Un sondaj efectuat de Centrul de Cercetare Pew a arătat că Trump părăsește Casa Albă cu cea mai mică aprobare a funcției din președinția sa (29%) și cu ratinguri din ce în ce mai negative pentru comportamentul său post-electoral.