• SUA încearcă să afle în ce stare este soldatul care a fugit în Coreea de Nord.
  • Pentagonul a luat legătura cu armata de la Phenian.
  • SUA este ajutată în demersurile sale de Suedia și Coreea de Sud.

SUA încearcă să afle care este starea soldatului american care se află în Coreea de Nord. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, spune că armata americană a iniţiat contacte despre incident cu forţele militare nord-coreene.

”Vrem să stabilim toate faptele, toate infromațiile. Scopul nostru principal este să ne asigurăm că știm care este starea lui, că știm cum este. Și, desigur, suntem hotărâți să îl aducem acasă.”, a spus Karine Jean-Pierre.

Travis King, în vârstă de 23 de ani, a trecut, marți, granița din Coreea de Sud către nord. Soldatul american a trecut voluntar frontiera, bănuielile sunt că a vrut să scape de un proces în Statele Unite. Făcuse 47 de zile de închisoare în Coreea de Sud, pentru că s-a bătut și a lovit o mașină de poliție.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

 ”Am mobilizat administrația Suediei și Sudul, Coreea de Sud, în această cehstiune.”, a adăuagt Jean-Pierre.

Ambasada Suediei la Phenian reprezintă și interesele Statelor Unite în Corea de Nord și este reprezentanță consulară pentru Australia, Italia, Canada, Finlanda, Irlanda și Islanda. Suedia este una dintre puținele țări care au legături diplomatice cu Coreea de Nord.

Phenianul nu a dat nicio informație despre soldatul american. Associated Press scrie că, date fiind relațiile tensionate dintre cele două țări, este puțin probabil ca tânărul să fie eliberat în curând.

Familia tânărului spune că nu îi înțelege gestul, probabil s-a întâmplat ceva cu el, pentru că este o persoană rezonabilă. Și speră doar să îl vadă cât mai curând acasă.

Citește și

ONU vrea agenție nouă pentru A.I. Utilizarea intenționată a sistemelor de inteligență artificială în scopuri teroriste putea provoca niveluri de distrugere

Ucraina cere de la ONU patrule pe Marea Neagră, ca să poată continua să transporte cereale

Pentagonul este detronat. Ce complex a preluat titlul pentru cea mai mare clădire de birouri din lume