• Este vorba de un bărbat din comitatul Harris din Texas.
  • Acesta nu era vaccinat și era expus unui risc mare de complicații cauzate de COVID.
  • În Marea Britanie, 12 persoane au murit din cauza infectării cu varianta Omicron.

Luni, comitatul Harris din Texas a raportat primul deces legat de varianta Omicron COVID-19 al unui bărbat care nu fusese vaccinat, a anunțat departamentul de sănătate al comitatului, potrivit Reuters.

Se crede că acesta este primul deces Omicron înregistrat în Statele Unite ale Americii. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii pe această temă. Victima, cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani, era expusă unui risc mai mare de complicații grave din cauza COVID-19 deoarece nu era vaccinat, a precizat departamentul de sănătate într-un comunicat.

Judecătorul Lina Hidalgo a scris pe Twitter că a fost primul deces local din cauza acestei variante. „Vă rugăm – vaccinați-vă și vaccinați-vă”, a spus Hidalgo.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Varianta Omicron a coronavirusului reprezintă 73% din infecțiile cu coronavirus din SUA, pe baza datelor de secvențiere pentru săptămâna încheiată la 18 decembrie, a declarat luni CDC. La începutul lunii decembrie, Marea Britanie a raportat primul deces confirmat public la nivel global din cauza Omicron. Douăsprezece persoane din Marea Britanie au murit acum din cauza acestei variante, iar 104 sunt în prezent spitalizate din cauza acesteia, a declarat luni vicepremierul Dominic Raab pentru Times Radio.