• Preşedintele american, Joseph Biden, va promulga săptămâna viitoare o lege care va permite subvenţionarea industriei americane a semiconductorilor, în cadrul eforturilor Statelor Unite de a deveni mai competitive în raport cu statul chinez, anunţă Casa Albă, potrivit agenţiei Reuters.
  • Noua lege are rolul atenuării crizei semiconductorilor, care afectează industria auto, producătorii de armament, firmele care fabrică maşini de spălat şi industria jocurilor video.
  • Legea prevede acordarea de subvenţii în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru activităţi de cercetare şi producţie în industria semiconductorilor din SUA.

Preşedintele american, Joseph Biden, va promulga săptămâna viitoare o lege care va permite subvenţionarea industriei americane a semiconductorilor, în cadrul eforturilor Statelor Unite de a deveni mai competitive în raport cu statul chinez, anunţă Casa Albă, potrivit agenţiei Reuters.

Noua lege are rolul atenuării crizei semiconductorilor, care afectează industria auto, producătorii de armament, firmele care fabrică maşini de spălat şi industria jocurilor video.

Legea prevede acordarea de subvenţii în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru activităţi de cercetare şi producţie în industria semiconductorilor din SUA. Sunt prevăzute şi credite fiscale în valoare de 24 de miliarde de dolari.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU, DESPRE NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Legea va intensifica eforturile noastre de a produce semiconductori aici, în America”, a declarat preşedintele Biden marţi.

Noua lege, care ar urma să fie promulgată pe 9 august, prevede alocarea a 200 de miliarde de dolari în următorii zece ani pentru intensificarea cercetărilor ştiinţifice în sensul îmbunătăţirii poziţiei SUA în competiţia mondială cu statul chinez.

China a depus eforturi de lobby pentru blocarea în Congres a legii americane privind semiconductorii. Ne opunem ferm iniţiativei”, a transmis Ambasada Chinei din Washington, considerând măsura o reminiscenţă a „mentalităţii specifice Războiului Rece”.