SUA l-au convocat pe ambasadorul Rusiei, după incidentul din Marea Neagră

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a fost convocat la Departamentul de Stat, din cauza incidentului aerian produs deasupra Mării Negre, soldat cu prăbuşirea unei drone militare americane.

Îi vom transmite ambasadorului o notă de protest, din cauza unei încălcări clare a dreptului internaţional”, a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, citat de agenţia Reuters şi de cotidianul Le Monde.

Ambasadorul american din Rusia a transmis o notă de protest la Ministerul rus de Externe. O dronă militară americană s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după o coliziune cu un avion de vânătoare al Rusiei. Administraţia de la Washington a condamnat vehement incidentul, iar preşedintele Joseph Biden a fost informat despre situaţie.

Nu este neobişnuit ca forţele ruse să intercepteze avioane care nu aparţin Rusiei deasupra Mării Negre. Vreau să subliniez că această dronă MQ-9 zbura în spaţiul internaţional, deasupra apelor internaţionale şi nu prezenta nicio ameninţare pentru nimeni; acţiunea de interceptare a fost nesigură şi neprofesionistă. Au mai fost interceptări, chiar şi în ultimele săptămâni, dar aceasta este notabilă, din cauza modului nesigur şi neprofesionist, care a provocat doborârea aeronavei noastre”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Drona a fost doborâtă controlat de Forţele Aeriene americane din cauza avariilor suferite în coliziune.

Exit mobile version