• Un judecător federal a decis ca administrația Biden să nu implementeze complet o nouă regulă care le-ar impune comercianților de arme să obțină licențe pentru vânzare.
  • Decizia judecătorului a venit ca răspuns la un proces intentat de Texas, grupuri de apărare a armelor de foc și alte trei state conduse de republicani, contestând regula de luna trecută.
  • Kacsmaryk a fost numit de fostul președinte republican Donald Trump.

Duminică, un judecător federal a decis ca administrația Biden să nu implementeze complet o nouă regulă care le-ar impune comercianților de arme să obțină licențe și să facă mai multe verificări atunci când vând arme de foc la expoziții de arme și online, scrie Reuters.

Judecătorul Matthew Kacsmaryk din Amarillo a restricționat temporar aplicarea regulii Biroului pentru alcool, tutun, arme de foc și explozibili în Texas, stat condus de republicani.

„Sunt bucuros că am reușit să obținem un ordin de restricție care va împiedica intrarea în vigoare a acestei reguli ilegale”, a declarat într-un comunicat procurorul general al Texasului, republicanul Paxton.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Kacsmaryk a fost numit de fostul președinte republican Donald Trump. Acesta a emis decizia înainte ca regula să intre în vigoare luni, ca răspuns la un proces intentat de statul Texas, de susținători ai dreptului la arme de foc și de alte trei state conduse de republicani.

Citește și