• În aceste prime săptămâni ale sezonului de box office al verii 2024, în care nimic nu a fost un succes fulminant, „IF” a atins un punct sensibil.
  • „Kingdom of the Planet of the Apes” continuă să fie un punct luminos.
  • „Cred că este de bun augur pentru publicul cinefil în general, pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul filmelor de vară”.

„IF”, filmul cu prieteni imaginari al lui John Krasinski, a ocupat primul loc în box office în acest weekend, potrivit estimărilor studiourilor, duminică. Debutul său nord-american, în valoare de 35 de milioane de dolari, a fost, de asemenea, un pic mai mic decât unele proiecții, scrie AP News.

Este o dezamăgire? Un semn de rău augur al vremurilor de box office? Sau nu s-a scris încă povestea finală despre „IF ”? În aceste prime săptămâni ale sezonului de box office al verii 2024, în care nimic nu a fost un succes fulminant și fiecare film nou are din ce în ce mai multă presiune pentru a avea succes, „IF” a atins un punct sensibil.

Cu Ryan Reynolds, Cailey Fleming și o armată de voci de primă mână, printre care Steve Carell, Matt Damon, Emily Blunt, Louis Gossett Jr., Phoebe Waller-Bridge și Maya Rudolph, „IF” a fost o idee originală a lui Krasinski, care a scris, regizat și joacă în rolurile principale.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Paramount a debutat filmul, a cărui producție a costat 110 milioane de dolari, în 4.041 de locații din America de Nord. La nivel internațional, filmul a câștigat aproximativ 20 de milioane de dolari pe 56 de piețe, însumând un debut global de 55 de milioane de dolari.

În jurul performanței sale se învârt, de asemenea, mai multe narațiuni oarecum contradictorii. Cu clasificarea PG, „IF” a fost primul film major pentru familii care a fost lansat în cinematografe în ultimele săptămâni. Și, spre deosebire de un film de supereroi sau de groază cu încărcătură frontală, filmele de familie aleargă adesea într-un maraton.

„IF” a primit recenzii mediocre din partea criticilor (în prezent se află la un „putred” 49% pe Rotten Tomatoes), dar, ca și în cazul „Elemental”, publicul i-a acordat un rating solid A CinemaScore în acest weekend. Studioul îl consideră un debut de succes și este optimist în privința longevității sale, deoarece vara începe efectiv pentru copiii de vârstă școlară.

„Cred că este de bun augur pentru publicul cinefil în general, pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul filmelor de vară”, a declarat Aronson. „Copiii ies de la școală începând de săptămâna viitoare și nu mă pot gândi la un film mai bun pe piață decât acesta: Este nou, este proaspăt, original și este un film atât de emoționant.”

„Kingdom of the Planet of the Apes” continuă să fie un punct luminos. În doar 10 zile, a depășit 100 de milioane de dolari la nivel național și 237 de milioane de dolari la nivel global. În cel de-al doilea weekend, s-a clasat pe locul al doilea, cu 26 de milioane de dolari (în scădere cu 55%).

Dar, de asemenea, nu a mai existat de ceva vreme un moment cinematografic major asemănător cu „The Super Mario Bros. Movie”, „Barbie” sau „Oppenheimer” de anul trecut. Anul trecut, în acest weekend, „Fast X” s-a deschis cu peste 60 de milioane de dolari.

„Aceasta este o vară foarte neobișnuită. A avut un început neobișnuit fără un film Marvel”, a declarat Paul Dergarabedian, analist senior de media pentru Comscore. „Box office-ul s-a menținut cu 20% mai puțin față de anul trecut”.

„IF” nu a fost nici singurul film nou care s-a deschis în acest weekend. Filmul de groază „The Strangers-Chapter 1” al Lionsgate a avut o supraperformanță, cu un debut de 12 milioane de dolari din 2.856 de locații.

Filmul biografic Amy Winehouse „ Back to Black ” a avut un debut în America de Nord cu o cifră de afaceri estimată la 2,9 milioane de dolari din 2.010 săli.

Documentarul filmat pentru IMAX „ The Blue Angels ” a obținut, de asemenea, 1,3 milioane de dolari în acest weekend de pe 227 de ecrane. Filmul rulează pe ecranele premium de format mare până pe 22 mai, înainte de a ajunge pe Prime Video pe 23 mai.

Vara, care pentru Hollywood începe în primul weekend din luna mai, este încă la început și ar putea să se accelereze weekendul viitor cu infuzia de „Furiosa: A Mad Max Saga” și „The Garfield Movie”.

„La aproape toate nivelurile, aceasta este o vară netradițională în ceea ce privește linia de filme și traiectoria box office-ului”, a spus Dergarbedian. „Dar, în mod colectiv, aceste filme ar trebui să aibă un weekend memorial solid”.

Citește și