• Anthony Fauci spune că cel mai probabil SUA va relua vaccinarea cu Johnson&Johnson
  • SUA a înregistrat șase cazuri de tromboze după administrarea acestui ser
  • Agenția Europeană a Medicamentului va lua o decizie pe 20 aprilie în cazul Johnson&Johnson

Agenția Europeană a Medicamentului va emite marți, 20 aprilie, o decizie în ceea ce privește vaccinul Johnson&Johnson. Livrările cu acest ser au fost întrerupte după ce s-au înregistrat șase cazuri de tromboze în Statele Unite. Autoritățile medicale de la Casa Albă par să aibă în continuare încredere în ser.

Declarațiile care vin din Statele Unite ne fac să credem că este foarte puțin probabil ca autoritățile să întrerupă vaccinarea cu serul Johnson&Johnson.

Medicul Anthony Fauci a spus că cel mai probabil vaccinarea cu serul de la Johnson&Johnson va fi reluată. O decizie de suspendare ar fi cu siguranță neașteptată ținând cont că vorbim de un număr mic de tromboze. Fauci crede, însă, că vaccinare va continua cu anumite recomandări.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Nu ştiu dacă au mai existat cazuri. Vom şti asta până vineri şi aş fi foarte surprins dacă nu vom avea o reluare într-o anumită formă până vineri. Aproape sigur va fi luată o decizie până vineri”, a spus Fauci

„Aş fi surprins dacă nu vom putea vaccina copiii de liceu până la toamnă. Cred că până în primul trimestru al anului 2022 vom putea vaccina copiii de aproape orice vârstă – sperăm chiar mai devreme”, a adăugat el.

Recomandările americanilor în privința vaccinului

Cel mai probabil vorbim despre restricții de vârstă sau sex. Toate cele șase cazuri de tromboză s-au înregistrat la femei cu vârsta între 18 și 48 de ani.

Experții în sănătate spun că trombozele ar fi putut să apară la contactul dintre vaccin și pastilele contraceptive pe care femeile le luau. În același timp, ei nu recomandă renunțarea la tratamentul contraceptiv până când nu vor exista informații clare în acest sens. Pentru siguranță, specialiștii recomandă o discuție cu medicul înainte de vaccinare.

Câtă nevoie are SUA de vaccinul Johnson&Johnson

Americanii au un ritm alert de vaccinare și au imunizat deja jumătate din populația adultă. Aproape 130 de milioane de persoane cu vârsta de peste 18 ani au primit cel puțin o doză de vaccin, iar 84 de milioane sunt vaccinați complet.

Statele Unite vor să păstreze în continuare ritmul de vaccinare și este puțin probabil să mai respingă un al doilea ser după cel de la Astrazeneca.