• 18 luni de anchetă, un raport de peste 800 de pagini și o concluzie clară.
  • Donald Trump este, într-adevăr, singurul responsabil pentru evenimentele de la Capitoliu. Potrivit comisiei din Camera Reprezentanților care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021.
  • Donald trump s-a angajat în mod criminal într-o conspirație în mai multe părți pentru a anula rezultatele legale ale alegerilor prezidențiale din 2020.

18 luni de anchetă, un raport de peste 800 de pagini și o concluzie clară. Donald Trump este, într-adevăr, singurul responsabil pentru evenimentele de la Capitoliu, scrie presa internațională. Potrivit comisiei din Camera Reprezentanților care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021.

Donald Trump s-a angajat în mod criminal într-o conspirație în mai multe părți pentru a anula rezultatele legale ale alegerilor prezidențiale din 2020. El este acuzat că și-a mințit susținătorii că alegerile i-au fost furate. El ar fi dat foc unei mulțimi de susținători ai săi în Washington înainte de atac.

De asemenea, comitetul restrâns al Camerei Reprezentanţilor care investighează insurecţia din 6 ianuarie 2021 recomandă ca fostul preşedinte Donald Trump să primească interdicţia de a mai candida pentru o funcţie publică.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Recomandarea se numără printre concluziile raportului final al comisiei.

Dezvăluiri despre armată?

Donald Trump este, de asemenea, acuzat că nu a făcut nimic pentru a opri violențele. Oficialii Pentagonului au fost reticenți în a trimite militari, temându-se că Trump ar putea da ,,un ordin ilegal” pentru a încerca să folosească trupele pentru lovitura sa de stat.

Luni, Comitetul din 6 ianuarie a recomandat Departamentului de Justiție al SUA să îl investigheze pe Trump pentru infracțiunile de instigare la insurecție, obstrucționarea unei proceduri oficiale a Congresului, tentativă de fraudare a Statelor Unite și conspirație pentru a depune mărturii electorale false în fața Congresului și a Arhivelor Naționale.

Recomandările lor au o încărcătură simbolică importantă: niciodată până acum nu au solicitat tragerea la răspundere penală a unui fost președinte.