SUA/Revoltele de la Capitoliu: Comisia de anchetă a Camerei Reprezentanților publică raportul final

Donald Trump

Donald Trump

18 luni de anchetă, un raport de peste 800 de pagini și o concluzie clară. Donald Trump este, într-adevăr, singurul responsabil pentru evenimentele de la Capitoliu, scrie presa internațională. Potrivit comisiei din Camera Reprezentanților care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021.

Donald Trump s-a angajat în mod criminal într-o conspirație în mai multe părți pentru a anula rezultatele legale ale alegerilor prezidențiale din 2020. El este acuzat că și-a mințit susținătorii că alegerile i-au fost furate. El ar fi dat foc unei mulțimi de susținători ai săi în Washington înainte de atac.

De asemenea, comitetul restrâns al Camerei Reprezentanţilor care investighează insurecţia din 6 ianuarie 2021 recomandă ca fostul preşedinte Donald Trump să primească interdicţia de a mai candida pentru o funcţie publică.

Recomandarea se numără printre concluziile raportului final al comisiei.

Dezvăluiri despre armată?

Donald Trump este, de asemenea, acuzat că nu a făcut nimic pentru a opri violențele. Oficialii Pentagonului au fost reticenți în a trimite militari, temându-se că Trump ar putea da ,,un ordin ilegal” pentru a încerca să folosească trupele pentru lovitura sa de stat.

Luni, Comitetul din 6 ianuarie a recomandat Departamentului de Justiție al SUA să îl investigheze pe Trump pentru infracțiunile de instigare la insurecție, obstrucționarea unei proceduri oficiale a Congresului, tentativă de fraudare a Statelor Unite și conspirație pentru a depune mărturii electorale false în fața Congresului și a Arhivelor Naționale.

Recomandările lor au o încărcătură simbolică importantă: niciodată până acum nu au solicitat tragerea la răspundere penală a unui fost președinte.

© 2024 Aleph News