SUA și Arabia Saudită, în alertă maximă din cauza informațiilor privind un atac iminent al Iranului

FOTO - Hepta
  • Orientul Mijlociu este aproape să ia foc, iar „starea de alertă a armatei americane şi a altor ţări din Orientul Mijlociu este ridicată” .
  • Aceste informaţii, explică WSJ, au ridicat starea de alertă a armatei SUA, precum şi a altor ţări din Orientul Mijlociu.
  • Potrivit oficialilor saudiţi, Iranul este gata să lanseze atacuri şi asupra Erbilului, în Irak, în încercarea de a distrage atenţia de la protestele interne care au zguduit ţara începând din septembrie.

Orientul Mijlociu este aproape să ia foc, iar „starea de alertă a armatei americane şi a altor ţări din Orientul Mijlociu este ridicată” .

Iranul ar fi gata să atace Arabia Saudită, a dezvăluit The Wall Street Journal, argumentând că surse de informaţii din Arabia Saudită le-au transmis omologilor din Statele Unite detalii despre un atac „iminent” al Teheranului.

Aceste informaţii, explică WSJ, au ridicat starea de alertă a armatei SUA, precum şi a altor ţări din Orientul Mijlociu.

Potrivit oficialilor saudiţi, Iranul este gata să lanseze atacuri şi asupra Erbilului, în Irak, în încercarea de a distrage atenţia de la protestele interne care au zguduit ţara începând din septembrie.

Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă s-a declarat îngrijorat de avertismente şi este gata să răspundă militar, dacă Iranul va efectua vreun atac.