• Legiuitorii au fost de acord să adopte standardul internațional.
  • Schimbarea va face ca cetățenii sud-coreeni să fie cu unul sau doi ani mai tineri pe documentele oficiale.
  • Jeong Da-eun, o funcționară în vârstă de 29 de ani, a declarat că este fericită de această schimbare.

Coreea de Sud a adoptat joi legi pentru a renunța la metoda sa tradițională de numărare a vârstelor și a adopta standardul internațional, o schimbare care va face ca cetățenii săi să fie cu unul sau doi ani mai tineri în documentele oficiale.

Coreenii sunt considerați ca având un an la naștere, iar la fiecare 1 ianuarie se adaugă un an. Aceasta este vârsta cel mai des citată în viața de zi cu zi.

Există, de asemenea, un sistem separat în scopul recrutării sau al calculării vârstei legale pentru a consuma alcool și a fuma, în care vârsta unei persoane este calculată de la zero la naștere și se adaugă un an la 1 ianuarie. Cu toate acestea, de la începutul anilor 1960, Coreea de Sud a folosit, de asemenea, pentru documentele medicale și juridice, norma internațională de calcul de la zero la naștere și adăugarea unui an la fiecare aniversare.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Această gamă confuză de sisteme va dispărea – cel puțin pe documentele oficiale – atunci când noile legi care stipulează folosirea doar a metodei internaționale de numărare a vârstelor vor intra în vigoare în iunie 2023.

„Revizuirea are ca scop reducerea costurilor socio-economice inutile, deoarece disputele legale și sociale, precum și confuzia persistă din cauza diferitelor modalități de calculare a vârstei”, a declarat în Parlament Yoo Sang-bum, de la Partidul puterii populare, aflat la guvernare.

Jeong Da-eun, o funcționară în vârstă de 29 de ani, a declarat că este fericită de această schimbare și că a trebuit întotdeauna să se gândească de două ori atunci când a fost întrebată în străinătate despre vârsta sa. „Îmi amintesc că străinii se uitau la mine cu nedumerire pentru că mi-a luat atât de mult timp să revin cu un răspuns despre vârsta mea. Cine nu s-ar bucura să fie cu un an sau doi mai tânăr?”, a adăugat ea.