• Comisia pentru afaceri externe a parlamentului turc dezbate azi proiectul de lege.
  • Erdogan a declarat că va încerca să faciliteze ratificarea Suediei cât mai curând.
  • Cristian Unteanu, editorialist: „ În cazul Turciei și al președintelui său, deciziile se pot schimba oricând”.

Suedia așteaptă o decizie privind aderarea la NATO. Astăzi se dezbate în parlamentul turc proiectul de lege care aprobă aderarea Suediei. Dacă trece, proiectul mai are nevoie doar de semnătura lui Erdogan. Turcia se opusese aderării Suedia pe motiv că adăpostește militanți kurzi.

„Să așteptăm să vedem ce se întâmplă până la final. În cazul Turciei și al președintelui său, deciziile se pot schimba oricând și cu o asemenea viteză, încât, de multe ori, a luat prin surprindere comunitatea internațională. Sper că de data asta nu va fi cazul, pentru că este în interesul întregii lumi civilizate a spațiului euroatlantic ca finalizarea deciziei privind Suedia să fie aprobată în Parlamentul Turciei și de președintele său”, a declarat Cristian Unteanu, editorialist, pentru Aleph News.

„Din punct de vedere politic, se adaugă un membru care închide spațiul nordic și îl pune în întregime sub steagul Alianței Atlanticului de Nord, dar din punct de vedere militar, s-ar întâmpla ceva cu totul excepțional și anume, se poate închide la modul propriu și imediat, spațiul Mărilor Nordului și prin asta, în caz de nevoie, se poate anihila o mare parte din potențialul ofensiv al flotei Mării Nordului, cea mai puternică armă navală de până acum a Federației Ruse”, a adăugat Unteanu.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.

Citește și