• Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susţinut o conferinţă de presă ieri dimineaţă, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe care va avea loc săptămâna viitoare în România.
  • Oficialii din Turcia, Finlanda și Suedia au semnat un memorandum în iunie pentru a deschide calea pentru ca cele două țări să abordeze preocupările turcești privind terorismul.
  • Turcia nu va aproba oficial aderarea Finlandei și Suediei la NATO până când cele două țări nu vor face pașii necesari,.

Suedia și Finlanda au făcut progrese satisfăcătoare în direcția unui acord cu Turcia privind admiterea țărilor nordice în NATO, a declarat miercuri ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom.

„Am avut ieri o întâlnire bilaterală foarte bună între Suedia, Finlanda și Turcia și am simțit după această întâlnire că există progrese. Mergem înainte”, a declarat Billstrom reporterilor la sosirea pentru a doua zi a unei reuniuni a miniștrilor de externe din cadrul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sporit joi presiunile asupra Turciei pentru ca aceasta să dea undă verde aderării Suediei și Finlandei la alianță, declarând în timpul unei vizite la Istanbul că Stockholm și Helsinki „au dat rezultate” și ar trebui să li se permită aderarea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Oficialii din Turcia, Finlanda și Suedia au semnat un memorandum în iunie pentru a deschide calea pentru ca cele două țări să abordeze preocupările turcești privind terorismul și exporturile de arme, dar Turcia – împreună cu Ungaria – nu a semnat încă aderarea lor.

Turcia nu va aproba oficial aderarea Finlandei și Suediei la NATO până când cele două țări nu vor face „pașii” necesari, i-a transmis vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan șefului alianței, Jens Stoltenberg.