• Liderii G7 sunt așteptați să convină asupra unui plafon al prețului petrolului rusesc pentru a limita veniturile energetice ale Moscovei.
  • Grupul G7 a încercat să intensifice presiunea asupra Moscovei, încercând în același timp să minimizeze orice prejudiciu care ar putea fi cauzat propriilor economii.
  • Multe națiuni occidentale și Uniunea Europeană au impus deja mai multe runde de sancțiuni radicale împotriva Moscovei pentru a-l bloca pe Putin.

Liderii Grupului celor șapte națiuni sunt așteptați să convină asupra unui plafon al prețului petrolului rusesc pentru a limita veniturile energetice ale Moscovei, ca element central al noilor sancțiuni impuse Rusiei pentru invazia neprovocată a Ucrainei.

Mai multe publicații internaționale au citat oficiali americani, care au declarat că detaliile privind modul în care va funcționa plafonarea prețurilor sunt în curs de definire în timpul summitului, care se încheie pe 28 iunie.

Dublul obiectiv al liderilor G7 a fost acela de a ținti direct veniturile [președintelui rus Vladimir] Putin, în special prin intermediul energiei, dar și de a minimiza efectele secundare și impactul asupra economiilor G7 și a restului lumii”, a declarat un oficial american, citat de Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

G7, presiuni și mai mari asupra Moscovei

Grupul G7 a încercat să intensifice presiunea asupra Kremlinului, încercând în același timp să minimizeze orice prejudiciu care ar putea fi cauzat propriilor economii. Prețul petrolului a crescut de când Rusia a lansat războiul împotriva Ucrainei, deoarece sancțiunile limitează exporturile de țiței rusesc.

Multe națiuni occidentale și Uniunea Europeană au impus deja mai multe runde de sancțiuni radicale împotriva Moscovei pentru a-l izola pe președintele Vladimir Putin și a paraliza economia Rusiei, pentru a încerca să forțeze Kremlinul să pună capăt războiului.

Casa Albă a declarat că liderii de la summit vor lua, de asemenea, un angajament de securitate pe termen lung, fără precedent, pentru a oferi Ucrainei sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic atât timp cât va fi nevoie„, inclusiv furnizarea la timp de arme avansate.