• Summit-ul UE a fost convocat pentru a discuta răspunsul la agresiunea rusă.
  • Vladimir Putin a ordonat ca trupele să intre în regiunile controlate de rebeli, Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.
  • Recep Erdogan a spus că un conflict militar nu va aduce beneficii nimănui şi că Turcia nu va recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Summit-ul UE a fost convocat pentru a discuta răspunsul la agresiunea rusă. S-a confirmat, în această după-amiază, că liderii Uniunii Europene se vor întâlni joi la un summit special la Bruxelles, pentru a discuta răspunsul lor cu privire la ultimele măsuri ale Moscovei.

Săptămâna aceasta, Vladimir Putin a ordonat ca trupele să intre în regiunile controlate de rebeli, Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Charles Michel, șeful Consiliului UE, a declarat: „Este important să continuăm să fim uniți și hotărâți și să definim, în comun, abordarea și acțiunile noastre colective”.

Recep Erdogan a spus că un conflict militar nu va aduce beneficii nimănui şi că Turcia nu va recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, dar vrea să găsească o soluţie în ceea ce privește criza. Preşedintele Turciei a cerut ca problema să fie rezolvată prin dialog şi s-a oferit să acţioneze drept mediator între cele două state.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Opiniile lui Vladimir Putin din cadrul summit-ului UE

Vladimir Putin a subliniat necesitatea obiectivă a deciziei luate în faţa agresiunii autorităţilor ucrainene din Donbass şi a refuzului lor categoric de a respecta acordurile de la Minsk.

A fost abordată şi tema dezvoltării garanţiilor legale pe termen lung pentru securitatea Federaţiei Ruse. În acest context, Vladimir Putin şi-a exprimat dezamăgirea faţă de reacţia Statelor Unite şi din partea NATO, care a echivalat într-o încercare de a ignora preocupările şi revendicările legitime ale Rusiei.

Mai mult decât atât, s-a convenit continuarea contactelor ruso-turce în diferite formate.