În urmă cu două zile, pe rețelele de socializare s-a răspândit o imagine în care doi șobolani se află în raftul de patiserie dintr-un Mega Image din Sectorul 1, București. Imaginea a devenit virală, iar reprezentanții magazinului au cerut scuze clienților pentru incident și au precizat că, periodic, efectuează deratizări.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis, vineri, că a amendat supermarketul unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produse alimentare.

„Situația a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populației, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat și a dispus de urgență un control la punctul de lucru al operatorului economic”, se arată în comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Amendă de 10.000 de lei și activitate suspendată temporar pentru deratizare și igienizare

„În urma verificărilor, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) București au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul și-a suspendat temporar activitatea și are obligația să efectueze temeinic operațiunile de dezinfecție, deratizare și dezinsecție (DDD) și să asigure igienizarea tuturor spațiilor de recepție, depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare. Activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanții unității vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acțiuni obligatorii”, potrivit comunicatului.

ANSVSA, controale în toate magazinele

Conducerea ANSVSA a dispus intensificarea controalelor care au ca tematică realizarea acțiunilor DDD de către operatorii din industria alimentară care depozitează și comercializează produse alimentare.

În acest sens, aducem aminte că este necesară revizuirea permanentă a procedurilor DDD și plasarea de capcane pentru rozătoare la intrarea în spațiile pentru depozitarea produselor alimentare, etanșeizarea căilor de acces pentru aprovizionare la nivelul solului și menținerea închisă a ușilor depozitelor.