• Un supraviețuitor, Lazos, a declarat pentru ziarul Protothema: „Nu am fost rănit, dar am fost pătat cu sângele altor oameni care au fost răniți lângă mine”.
  • Vagoanele din față ale trenului de pasageri implicat au fost în mare parte distruse.
  • Unii pasageri au spus că au fost nevoiți să spargă geamurile vagonului cu corpurile sau cu bagajele lor pentru a scăpa din epava în flăcări.

Supraviețuitorii au povestit că au trăit „10 secunde de coșmar” când vagonul de tren s-a răsturnat și a fost cuprins de flăcări în urma unui accident în centrul Greciei.

Cel puțin 38 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în coliziunea frontală dintre două trenuri în apropierea orașului Larissa, marți seară. Vagoanele din față ale trenului de pasageri implicat au fost în mare parte distruse.

„Am auzit o bubuitură mare”, a declarat Stergios Minenis, un pasager în vârstă de 28 de ani, care a sărit în siguranță din epavă. „Ne-am răsucit în vagon până când am căzut pe spate și până când agitația a încetat. Apoi a fost panică. Cabluri, foc. Incendiul a fost imediat. În timp ce ne răsturnam eram arși. Focul era în dreapta și în stânga”, a declarat Minenis, citat de agenția de presă Reuters.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

„Timp de 10, 15 secunde a fost haos. Căderi, incendii, cabluri atârnând, geamuri sparte, oameni care țipau, oameni prinși”. Trenul de pasageri călătorea dinspre Atena spre orașul Salonic, în nordul țării, când s-a ciocnit frontal cu celălalt tren de marfă, făcând ca vagoanele din față să ia foc, cu puțin timp înainte de miezul nopții, ora locală.

Acesta este descris ca fiind cel mai grav accident feroviar pe care l-a văzut vreodată Grecia. A fost lansată o anchetă, iar poliția a anunțat că a arestat un șef de gară local din Larissa. Supraviețuitorii au descris scenele haotice de după accident, iar un pasager zguduit a declarat pentru BBC: „Oamenii erau panicați și țipau – unii se temeau că vor muri”.

Giannis Antonoglou, care a scăpat din cel de-al cincilea compartiment al trenului de pasageri, a declarat că ferestrele s-au spart brusc și „am ajuns să fim înclinați la 45 de grade ca și cum am fi fost pe punctul de a ne răsturna”. Un altul a declarat pentru televiziunea Skai că a avut noroc că a reușit să scape din vagonul său „destul de repede”, dar „în alte vagoane nu au reușit să iasă, iar un vagon chiar a luat foc”.

Unii pasageri au spus că au fost nevoiți să spargă geamurile vagonului cu corpurile sau cu bagajele lor pentru a scăpa din epava în flăcări.

Angelos Tsiamouras a declarat pentru televiziunea greacă ERT că accidentul a fost resimțit ca un cutremur și că a spart geamul trenului cu ajutorul valizei sale. „Am spart geamurile cu spatele”, a spus un alt pasager anonim. Un supraviețuitor, Lazos, a declarat pentru ziarul Protothema: „Nu am fost rănit, dar am fost pătat cu sângele altor oameni care au fost răniți lângă mine”.