• Există unele indicii că soldaţii ruşi suferă de degerături din cauza faptului că nu au echipament adecvat pentru vreme rece.
  • Oficialul a adăugat că forţele ruseşti luptă să aibă acces la combustibil şi la alimente.
  • Rusia explorează modalităţi de realimentare a trupelor sale şi ia în considerare aducerea de întăriri la sol.

Sursele americane susțin că soldații ruși luptă în condiții greu de suportat, deoarece se confruntă cu degerături și încearcă să facă rost de hrană.

Există unele indicii că soldaţii ruşi suferă de degerături din cauza faptului că nu au echipament adecvat pentru vreme rece, a declarat un oficial american din domeniul apărării. Vorbind sub protecţia anonimatului, oficialul a adăugat că forţele ruseşti luptă să aibă acces la combustibil şi la alimente.

Acesta a mai spus că Rusia explorează modalităţi de realimentare a trupelor sale şi ia în considerare aducerea de întăriri la sol. Informaţia apare în contextul în care Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat că peste 200 de soldaţi ruşi refuză să participe la luptă, conform Mediafax.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Zelenski susține că Rusia recrutează soldații și din alte țări

Știm că nu îi va ajuta. Prin urmare, acum îi avertizez pe toți cei care încearcă să se alăture invadatorilor ruși de pe pământul nostru ucrainean: aceasta va fi cea mai proastă decizie din viața ta. Mai bine o viață lungă decât banii pe care ți-i oferă pentru una scurtă”, a precizat Zelenski.

Președintele a făcut apel la ruși să nu tacă și să spună mamelor soldaților ruși unde să-i caute. „Nu avem nevoie de alți soldați uciși. Nu am vrut acest război”, a spus acesta.

„Printre noii recruți ruși luați prizonieri se numără și cei care refuză să se întoarcă în Rusia. Și sunt mulți dintre cei pe care Federația Rusă nici măcar nu își amintește și nu încearcă să îi ia. Pentru ei, înmormântarea a venit deja acasă, deși sunt în captivitatea noastră și în viață”, a adăugat Zelenski.