• Surse liberale susțin că mai mulți miniștri vor fi schimbați din funcție. Printre ei, Vela (MAI) și Anisie (Educație)
  • PNL vrea ca alegerile locale să aibă loc în septembrie, cel mai devreme
  • Ludovic Orban vrea remaniere guvernamentală până la alegeri

UPDATE: Ludovic Orban a dezmințit informațiile și a precizat că nu se gândește la remaniere guvernamentală.

Alegerile locale s-au amânat, din cauza epidemiei de Covid-19, iar primarii ar putea fi aleși în septembrie-octombrie. Până atunci, Ludovic Orban vrea o remaniere guvernamentală.

Surse liberale au declarat, pentru Mediafax, că Marcel Vela urmează să fie schimbat de la conducerea MAI, în urma conflictului pe care acesta l-a avut cu Ludovic Orban şi Klaus Iohannis în perioada sărbătorilor pascale. Ministrul de Interne semnase un protocol cu BOR prin care angajaţii MAI urmau să împartă lumină în noaptea de Paşte, împreună cu alţi voluntari ai bisericii. Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia lui Iohannis.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Iohannis a criticat dur protocolul MAI-Patriarhie: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”

Președintele nu e de acord cu relaxarea restricțiilor, în noaptea de Paște Iohannis a cerut să se revină asupra protocolului încheiat de MAI și Patriarhie „Să respectăm ce ne spun medicii și ministrul Sănătății” Președintele nu e de acord cu protocolul pe care ministrul de Interne și Patriarhul Daniel l-au încheiat. Înțelegerea prevede, printre altele, […]

Read more

Totodată, şi Monica Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei, din cauza „bâlbelor” făcute în gestionarea învăţământului de la distanţă.

Un alt ministru care ar urma să fie demis este Ion Ştefan, după ce acesta a fost acuzat că şi-ar fi angajat în sistem rudele. Ministrul Lucărilor Publice a intrat în atenţia presei şi cu o declaraţie controversată. Acesta a spus că are o casă mare, de aproape 1000 mp, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.

Pentru organizarea alegerilor locale, PNL aşteaptă decizia CCR cu privire la ordonanţa modificată de parlamentari, care prevede că data alegerilor locale din 2020 se decide de către Parlament, nu de către Guvern, aşa cum prevede legea în vigoare.