Surse Media: Kremlinul se aşteaptă ca 100.000 de soldaţi ruşi să fie ucişi până în primăvara anului 2023

  • Kremlinul plănuieşte să stabilizeze frontul din Ucraina în timpul iernii şi apoi să reia ofensiva în primăvară, ştiind că acest lucru va implica pierderi mari în rândul soldaţilor ruşi, care ar putea ajunge la 100.000 de morţi.
  • Informaţia este prezentată de site-ul independent iStories.
  • Estimarea de 100.000 de ruşi morţi şi răniţi este citată şi de sursa statului major.

Kremlinul plănuieşte să stabilizeze frontul din Ucraina în timpul iernii şi apoi să reia ofensiva în primăvară, ştiind că acest lucru va implica pierderi mari în rândul soldaţilor ruşi, care ar putea ajunge la 100.000 de morţi. Informaţia este prezentată de site-ul independent iStories, care citează o sursă din serviciile ruse FSB şi alta din statul major de la Moscova, ştire reluată de portalul Meduza.

„Până în primăvara anului viitor, numărul soldaţilor morţi şi răniţi ar putea fi în jur de 100.000. Dar acest lucru nu sperie pe nimeni: aceştia pot fi înlocuiţi cu recruţi la serviciul militar obligatoriu”, relatează sursa FSB.

Estimarea de 100.000 de ruşi morţi şi răniţi este citată şi de sursa statului major, potrivit căreia printre cei căzuţi se vor afla în principal printre rândurile celor care au fost mobilizaţi în septembrie. Până în primăvara anului 2023, Ministerul Apărării intenţionează să pregătească 120.000 de recruţi care să fie trimişi în Ucraina, compensând pierderile în rândul celor care au fost mobilizaţi. Din acest motiv, notează sursa, Putin nu a revocat oficial decretul de mobilizare.