• Susținătorii lui Donald Trump ar fi invadat Capitoliul cu intenția de a ucide
  • Procurorii federali susțin că au probe solide

Procurorii federali care cercetează atacul de la Capitoliu au oferit o nouă informație nefastă. Un document oficial al anchetei dezvăluie că scopul susținătorilor lui Donald Trump a fost „să captureze și să asasineze oficiali aleși“, scrie Reuters.

Teoria procurorilor apare într-un dosar prin care i se cerea unui judecător reținerea lui Jacob Chansley, care a devenit faimos după ce a fost fotografiat purtând o căciulă cu coarne de bizon în timp ce stătea la biroul vicepreședintelui Mike Pence în camera Senatului SUA.

Dovezi solide, inclusiv propriile cuvinte şi acţiuni ale lui Chansley la Capitoliu, susţin că intenţia protestatarilor de la Capitoliu a fost de a captura şi asasina oficiali aleşi în guvernul Statelor Unite“, scriu procurorii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Avocatul public care îl reprezintă pe Chansley nu a putut fi contactat momentan pentru a comenta informaţia, însă Chansley urmează să se prezinte vineri la curtea federală.

Cazul Jacob Chansley

În cazul lui Chansley, procurorii au declarat că acuzațiile „implică participarea activă la o insurecție care încearcă să distrugă, prin violență, guvernul Statelor Unite“. De asemenea, au sugerat că bărbatul este dependent de droguri și ar suferi de boli mintale. „Chansley a vorbit despre faptul că el crede că este un extraterestru, o ființă superioară și este aici pe Pământ pentru a se înălța la o altă realitate“, au scris ei.