Sute de angajaţi ai unei companii ruseşti din Slatina şi Reşiţa anunţă un protest în faţa Guvernului

FOTO: Hepta. Sute de angajaţi ai unei companii ruseşti din Slatina şi Reşiţa anunţă un protest în faţa Guvernului.
  • Angajaţii companiei ruseşti producătoare de ţevi de oţel TMK Artrom, cu sedii în Slatina şi Reşiţa, anunţă un protest, joi, în faţa Guvernului României, cerând salvarea companiei.
  • Protestul ar urma să înceapă la ora 11.00.
  • Circa 2.600 de locuri de muncă ar putea fi pierdute, la fel ca şi veniturile pentru tot atâtea familii.

Sute de angajaţi ai companiei ruseşti producătoare de ţevi de oţel TMK Artrom, cu sedii în Slatina şi Reşiţa, anunţă un protest, joi, în faţa Guvernului României, cerând salvarea companiei.

Potrivit CNS Cartel Alfa, 12 autocare în care se află angajaţi membri de sindicat ai TMK Artrom SA din Reşiţa şi Slatina se află, joi, în drum spre Bucureşti, unde vor organiza un protest pentru a cere guvernului să ia mai rapid măsurile necesare pentru a evita un nou blocaj major în activitatea companiei.

Protestul ar urma să înceapă la ora 11.00.

În baza deciziei ANAF de acum două luni, compania mai poate desfăşura acţvitate doar pănă sămbătă, deoarece a primit deja notificări de la bănci că nu se vor mai face operaţiuni după această dată, În plus, pe lângă dificultăţile determinate de explozia preţurilor la utilităţi, compania nici nu poate reînnoi contractele de furnizare a energiei şi gazului, din cauza iminentei expirări a regimului de derogări pentru companie, iar furnizorii şi clienţii nu mai confirmă comenzi în această situaţie”, potrivit sursei citate,

Un nou blocaj riscă să dea o lovitură fatală acestei întreprinderi.

Circa 2.600 de locuri de muncă ar putea fi pierdute, la fel ca şi veniturile pentru tot atâtea familii.