• Angajații spun că pur și simplu au postat scrisoarea pe canalele Teams, indicând oamenilor să o citească și cerând sprijin.
  • Vestea concedierii angajaților s-a răspândit în întreaga companie, iar câțiva angajați și-au exprimat pentru The Verge consternarea față de acțiunile întreprinse de companie.
  • Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a trimis apoi un e-mail către companie, denunțând documentul și informând angajații cu privire la concedieri.

A fost nevoie de mai puțin de o zi și jumătate pentru ca peste 400 de angajați ai SpaceX să semneze o scrisoare deschisă în care îl critică pe directorul general Elon Musk, după ce aceasta a fost postată și împărtășită de unii dintre colegii lor într-un chat intern. La doar 32 de ore după ce a fost partajată, pagina internă de destinație a documentului a fost scoasă din funcțiune, în același timp în care un grup de angajați a fost concediat pentru implicarea lor în redactarea și partajarea scrisorii, o acțiune care ar fi putut constitui o încălcare a legislației muncii.

Scrisoarea deschisă a fost publicată pentru prima dată pe o pagină de destinație internă la prânz, iar apoi a fost distribuită de angajați în aproximativ 10 camere de chat din Microsoft Teams, precum și într-o listă de e-mail.

Conținutul a fost îndrăzneț: angajații au afirmat că comportamentul lui Musk din ultimele săptămâni a devenit o sursă de jenă și o distragere a atenției pentru companie. Autorii scrisorii ofereau sugestii privind modalitățile prin care SpaceX ar putea să se distanțeze de prezența lui Musk pe Twitter. Un angajat care a ajutat la redactarea scrisorii, dar care a dorit să rămână anonim, a afirmat că un număr mare de angajați din mai multe categorii demografice, roluri și niveluri au ajutat la redactarea scrisorii. Angajaților li s-a oferit opțiunea de a semna documentul prin participarea la un sondaj sau prin scanarea unui cod QR.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Cel mai mare canal Teams unde a fost partajat documentul avea aproximativ 2.600 de membri, în mare parte plini de ingineri, în timp ce celelalte canale Teams erau relativ mici. De asemenea, redactorii aveau în plan să distribuie un teanc de copii fizice ale scrisorii, care aveau și coduri QR pe care oamenii le puteau scana, în jurul zonelor de producție și de servicii alimentare.

Nimeni nu a fost suficient de curajos pentru a le distribui înainte de începerea concedierilor, potrivit uneia dintre persoanele implicate. De asemenea, existau temeri că afișarea de copii ale scrisorii ar fi percepută ca o organizare sindicală și camerele de luat vederi din clădirea SpaceX ar putea dezvălui cine le-a distribuit. Înainte ca pagina de destinație să fie închisă, scriitorii au văzut că au primit aproximativ 3.000 de vizitatori unici pe site-ul lor.