• Șapte dintre protestatari, care țineau un banner al Oxfam pe care scria „Nu ne mai ardeți planeta”, purtau costume tradiționale bavareze și măști care îi reprezentau pe liderii G7.
  • Aproximativ 1.000 de persoane erau așteptate să ia parte la protest, dar poliția a declarat că la demonstrația de duminică au fost 250 de persoane.
  • Activiștii Greenpeace au proiectat un simbol gigantic al păcii pe vârful muntelui Waxenstein.

Sute de protestatari au mărșăluit duminică în orașul Garmisch-Partenkirchen din sudul Germaniei, în apropiere de locul unde se întâlnesc liderii G7, cerând măsuri în privința schimbărilor climatice. Liderii G7 – Statele Unite, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Canada și Japonia – au început duminică un summit de trei zile la Schloss Elmau, în munții bavarezi, care va fi dominat de războiul din Ucraina.

Sub o pancartă pe care scria „Justiție globală, salvarea climei în loc de înarmare”, mai mulți oameni s-au adresat unei mulțimi de protestatari, cerând mai multe acțiuni pentru combaterea schimbărilor climatice. „Protestez astăzi aici pentru justiție climatică și pentru ca deciziile corecte să fie luate astfel încât să am un viitor”, a declarat Theresa Stoeckl, una dintre protestatare.

Șapte dintre protestatari, care țineau un banner al Oxfam pe care scria „Nu ne mai ardeți planeta”, purtau costume tradiționale bavareze și măști care îi reprezentau pe liderii G7. Ei strângeau halbe de bere în timp ce țineau un model al Pământului deasupra unui grătar.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Benedikt Doennwagen a declarat: „Șapte șefi de guvern din diferite țări negociază despre întreaga lume. Și am mai văzut deja că ceea ce negociază nu este întotdeauna în beneficiul întregii lumi”. Un alt protestatar, Erich Utz, a declarat că liderii G7 ar trebui să includă tinerii în summit și în deciziile acestuia.

„Am 17 ani – sunt oameni care stau acolo și care au de patru ori vârsta mea, discutând despre viitorul meu fără să întrebe măcar o dată tinerii ce vrem”, a spus Utz. Aproximativ 1.000 de persoane erau așteptate să ia parte la protest, dar poliția a declarat că la demonstrația de duminică au fost 250 de persoane.

Presupunem că probabil vor fi mai mulți. Dar va trebui să așteptăm și să vedem”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Carolin Englert, pentru Reuters. Un grup de femei care au protestat, purtând ghirlande de trandafiri și fluturând steaguri ucrainene, a organizat un miting pro-Ucraina în marja protestelor G7, cerând un embargo complet împotriva Rusiei.

„Suntem aici pentru a reaminti publicului și cumva șefilor de stat din statele G7 care se reunesc aici că războiul din Ucraina este încă în desfășurare”, a declarat Ilya Bakhovskyy. Aproximativ 4.000 de persoane au mărșăluit sâmbătă la Munchen, cerând liderilor G7 să ia măsuri pentru a combate sărăcia, schimbările climatice și foametea în lume.

Activiștii Greenpeace au proiectat un simbol gigantic al păcii pe vârful muntelui Waxenstein, în apropiere de Schloss Elmau, sâmbătă târziu, pentru a transmite un mesaj pro-pacea și împotriva combustibililor fosili la summitul G7. Luni, un mic grup de protestatari va fi autorizat să organizeze un miting la 500 de metri de castelul unde are loc summitul G7.