• Anunțul orașului Taipei a fost făcut cu puțin timp înainte ca China să lanseze joi o serie de exerciții militare cu foc în șase zone maritime din apropierea Taiwanului.
  • În cazul unui exercițiu de raid aerian sau al izbucnirii unui război, adăposturile ar urma să fie deschise publicului.
  • Locuitorii din Taipei pot găsi cel mai apropiat adăpost disponibil și instrucțiuni pentru a ajunge acolo, descărcând aplicația.

Guvernul orașului Taipei a încurajat joi locuitorii să descarce o aplicație care poate fi folosită pentru a căuta locațiile celor peste 5.000 de adăposturi antiaeriene ale orașului.

Cheng Ta-chuan, un purtător de cuvânt al Oficiului de administrare a clădirilor din oraș, a declarat că Taipei are în prezent 5.771 de adăposturi antiaeriene, care pot găzdui 12,87 milioane de oameni, de peste cinci ori populația orașului.

Numărul include 1.417 adăposturi publice care sunt situate în clădiri guvernamentale, școli, clădiri de birouri, mall-uri subterane și parcări, în timp ce 4.354 dintre adăposturi sunt în clădiri private, a spus Cheng.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În cazul unui exercițiu de raid aerian sau al izbucnirii unui război, adăposturile ar urma să fie deschise publicului, conform unei directive a Ministerului Apărării Naționale, a spus el. Locuitorii din Taipei pot găsi cel mai apropiat adăpost disponibil și instrucțiuni pentru a ajunge acolo, descărcând aplicația Departamentului de Poliție al orașului Taipei, care în prezent este doar în chineză, potrivit Cheng.

Între timp, o listă completă a adăposturilor antiaeriene din toată țara, catalogate pe municipii, poate fi găsită pe site -ul Oficiului de Apărare Civilă al Agenției Naționale a Poliției.

Anunțul orașului Taipei a fost făcut cu puțin timp înainte ca China să lanseze joi o serie de exerciții militare cu foc în șase zone maritime din apropierea Taiwanului, care ar trebui să dureze până duminică, în urma unei vizite a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taipei la începutul acestei săptămâni.