• Taiwan a raportat 88.446 de cazuri de la începutul pandemiei, în urmă cu mai bine de doi ani, şi 860 de decese.
  • Peste 99% dintre cei infectaţi în actualul val sunt fie asimptomatici, fie nu s-au îmbolnăvit grav.
  • Doar şapte persoane au murit de la 1 ianuarie.

Taiwan a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 10.000 de cazuri noi de COVID pe zi. Cu o populaţie bine vaccinată, peste 99% dintre cei infectaţi în actualul val sunt fie asimptomatici, fie nu s-au îmbolnăvit grav.

Taiwan, care are o populaţie de 23 de milioane de locuitori, a raportat o creştere a numărului de cazuri de la începutul anului – 51.504 până în prezent – după ce anterior a controlat bine pandemia prin controale stricte la graniţă şi carantine dure.

Având o populaţie bine vaccinată, peste 99% dintre cei infectaţi în actualul val sunt fie asimptomatici, fie nu s-au îmbolnăvit grav. Doar şapte persoane au murit de la 1 ianuarie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ministrul Sănătăţii, Chen Shih-chung, care a prezis anterior 10.000 de cazuri zilnice până la sfârşitul acestei luni, a declarat că Taiwanul se află încă în faza în care infecţiile vor continua să crească, potrivit Reuters „Acest lucru este sigur”, a spus el.

Preşedintele Asociaţiei Medicale din Taiwan şi deputat al partidului de guvernământ, Chiu Tai-yuan, a declarat că oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece Taiwanul se află într-o poziţie mult mai bună faţă de anul trecut, având o rată ridicată de vaccinare. Măştile se poartă, în continuare, pe scară largă în Taiwan.

Guvernul a luat măsuri de relaxare a restricţiilor, inclusiv reducerea de la 10 la 3 zile a carantinei pentru contactele apropiate ale persoanelor infectate, şi ia în considerare, de asemenea, o reducere a carantinei obligatorii pentru toate persoanele care sosesc în Taiwan, acum de 10 zile. Epidemia actuală este concentrată în nordul Taiwanului, în special în capitala Taipei, dar au fost raportate cazuri peste tot, inclusiv în insulele îndepărtate.

Răspunsul Taiwanului la epidemie contrastează puternic cel al Chinei, unde Shanghai a suportat 4 săptămâni de închideri dure pentru a controla epidemia COVID-19, iar viaţa a continuat aproape normal pe insulă. Premierul taiwanez Su Tseng-chang a declarat sâmbătă că nu va urma exemplul Shanghaiului.