• Toți cei care sosesc în Taiwan trebuie să se izoleze timp de 10 zile, reguli la care mari părți ale Asiei au renunțat deja.
  • China revendică Taiwanul, guvernat în mod democratic, ca teritoriu propriu.
  • Viața a continuat în mare parte ca de obicei în Taiwan.

Blocajele impuse de China pentru a controla răspândirea COVID-19 sunt „crude”, iar Taiwanul nu va urma acest exemplu, a declarat duminică premierul Su Tseng-chang. După ce a controlat pandemia prin controale stricte la frontiere și carantine, Taiwanul se confruntă cu o creștere a numărului de infecții interne de la începutul acestui an, cu aproximativ 75.000 de cazuri cu varianta Omicron.

Dar, având în vedere că peste 99% dintre aceștia au simptome ușoare sau nu prezintă niciun simptom, că până în prezent au fost înregistrate câteva decese și că nivelul de vaccinare este ridicat, guvernul a luat măsuri pentru a relaxa restricțiile în căutarea normalității și pentru a redeschide treptat insula cu 23 de milioane de locuitori către lumea exterioară. În schimb, vecinul Taiwanului, China, a decretat închideri severe în Shanghai și a înăsprit controalele în capitala Beijing.

Vorbind în timpul unei vizite la Centrele de control al bolilor din Taiwan, Su a declarat că măsurile de limitare a pandemiei au fost „lăudate de întreaga lume”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Nu vom închide țara și orașele cu atâta cruzime ca în China”, a spus el, adăugând că metodele din Taiwan au fost „graduale”. „Avem un plan și există un ritm al acestuia”.

China revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca teritoriu propriu, iar cele două țări au ratat rareori ocazia de a schimba replici în timpul pandemiei. Săptămâna trecută, Biroul chinez pentru afaceri din Taiwan a declarat că noul model de gestionare a pandemiei de către Taiwan va duce la multe decese.

Viața a continuat în mare parte în mod normal în Taiwan, deși unele școli au fost perturbate, iar guvernul are în vedere o nouă relaxare a regulilor de carantină. Toți cei care sosesc în Taiwan trebuie să se izoleze timp de 10 zile, reguli la care au renunțat deja mari părți ale Asiei.