• Biden a mai spus că un nou Război Rece cu China nu va avea loc deoarece SUA continuă să comunice cu liderii săi.
  • Oficialii americani și partenerii săi internaționali au avertizat guvernul chinez împotriva escaladării militare, iar unii au promis că vor interveni în cazul în care China va invada.
  • În octombrie, Jinping a declarat că va continua să îmbunătățească pe deplin antrenamentul și pregătirea pentru război.

Mai multe avioane și nave militare chineze au intrat în strâmtoarea Taiwan, traversând zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului, a anunțat miercuri dimineața devreme guvernul acestuia.

16 aeronave PLA și 3 nave PLAN din jurul Taiwanului au fost detectate până la ora 6 dimineața”, a declarat guvernul său, ceea ce i-a determinat să trimită propriile nave militare ca răspuns.

Armata Populară de Eliberare este denumirea oficială a Chinei pentru forțele militare, inclusiv forțele navale controlate de Partidul Comunist Chinez.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Forțele armate ale Republicii Populare Chineze au monitorizat situația și au răspuns la aceste activități cu avioane în CAP, nave militare și sisteme de rachete terestre”, a adăugat guvernul taiwanez. Ministerul Apărării din Taipei a furnizat, de asemenea, traseele de zbor ale navelor militare chineze, inclusiv identificarea aeronavelor.

5 dintre avioanele detectate (J-10*2, Y-8 EW, BZK-005 UAV RECCE și Y-8 ASW) au trecut linia mediană a Strâmtorii Taiwan și au intrat în ADIZ SW a Taiwanului, traiectorii de zbor ilustrate”, a scris guvernul împreună cu o fotografie a traiectoriilor de zbor din 15 noiembrie.Luni, președintele Joe Biden a declarat reporterilor că „nu crede că există o încercare iminentă din partea Chinei de a invada Taiwanul”, după o întâlnire cu liderul chinez Xi Jinping.

Biden a mai spus că un nou Război Rece cu China nu va avea loc deoarece SUA continuă să comunice cu liderii săi.

Sunt absolut convins că nu este nevoie să existe un nou Război Rece”, a spus Biden. M-am întâlnit de mai multe ori cu Xi Jinping și am fost sinceri și clari unul cu celălalt. Nu cred că există vreo încercare iminentă din partea Chinei de a invada Taiwanul”.

El a adăugat: Și am spus clar că politica noastră privind Taiwanul nu s-a schimbat deloc. Este exact aceeași poziție pe care am avut-o până acum. Am spus clar că dorim ca problemele de comerț încrucișat să fie rezolvate în mod pașnic și astfel nu trebuie să se ajungă niciodată la așa ceva.”

Descoperirea de precauție a Taiwanului de miercuri vine în contextul în care China continuă să desfășoare jocuri de război în regiune pentru a-și testa cele mai recente tehnologii militare. la începutul acestei luni, Taiwanul a fost nevoit să scoată în aer avioane și sistemul său de apărare militară după ce a detectat în mod similar 11 avioane chinezești în apropierea insulei sale.